La Diputació concendeix a l'Ajuntament 254.000 euros en ajuts aquest 2018

Seu de la Diputació de Barcelona / Foto: Creative Commons

Societat

Publicat el 9/mai/18 per Anna González

La Diputació ha concedit per aquest any 254.724,49 euros en ajuts econòmics a l'Ajuntament, en el Catàleg de Serveis de l'ens supramunicipal. En total, s'han aprovat per al municipi 20 ajuts, que aniran a finançar projectes com activitats dels Museus, el Festival Nacional de Poesia (FNP), l'Oficina Jove i programes municipals d'igualtat, seguretat alimentària i posicionament internacional, entre d'altres.

La partida més gran és per al programa municipal de seguretat alimentària, que s'emporta un ajut de gairebé 46.000 euros, seguida d'una per al Servei Integral d'Ocupació de Sant Cugat, amb 26.437,50. També s'han aprovat dotacions més petites, com els 7.500 euros per a la celebració dels 25 anys del Teatre-Auditori i els 1.000 euros per al pla d'autoprotecció del mercat setmanal i altres mercats.

A més, es dóna suport econòmic a programes d'igualtat i LGBTI, d'atenció a dones en situació de violència masclista, de polítiques municipals per als Objectius de Desenvolupament Sostenible, de comerç i per a la creació de la Xarxa d'Ambaixadors de Sant Cugat. També hi ha assignacions per a la compra de material esportiu i de tres aparells desfibril·ladors.

En conjunt, la Diputació de Barcelona ha concedit 4.968 ajuts econòmics del Catàleg de Serveis per un import de 37,26 milions. Aquests ajuts aprovats se sumen als fons de prestació destinats al suport de serveis municipals bàsics, aprovats al febrer per valor de 16,82 milions. Tot plegat suma uns 54 milions d'euros, que suposen el 79% del pressupost del Catàleg de Serveis del 2018. Està previst que durant la resta de l'any s'aprovin noves concessions de recursos tècnics i materials.