Conesa reclamarà al Fòrum Urbà Mundial de l'ONU 'més poder' per als governs locals


  • Comparteix:

L'alcaldessa i presidenta de la Diputació, Mercè Conesa / Foto: Diputació

L'alcaldessa i presidenta de la Diputació, Mercè Conesa / Foto: Diputació

L'alcaldessa, Mercè Conesa, participa aquest dijous i divendres en qualitat de presidenta de la Diputació de Barcelona al Fòrum Urbà Mundial (FUM) de l'ONU, que té lloc a Kuala Lumpur, a Malàisia, i on reclamarà 'més poder dels governs locals davant dels estats'. També demanarà que es potenciï el paper de les dones alcaldesses i presentarà projectes fets conjuntament entre els 331 consistoris amb relació als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Així, Conesa presentarà l'aposta per potenciar l'accés públic a la informació amb la Xarxa de Biblioteques Municipals, el desplegament de la fibra òptica, la lluita contra la pobresa amb els programes de Foment de l'Ocupació Local i les accions per combatre el canvi climàtic. La promoció del turisme a la demarcació i la conservació d'espais naturals també estaran sobre la taula.

El FUM és un fòrum tècnic no legislatiu que convoca el programa ONU-Hàbitat des de 2002 i que treballa el desenvolupament urbà sostenible i els assentaments humans. En aquesta ocasió la trobada té lloc a Kuala Lumpur, on la Diputació compartirà estand amb la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana (AMB).

Agenda
Conesa participarà aquest dijous a l'assemblea mundial dels Governs Locals i Regionals i inaugurarà l'estand. Divendres intervindrà al Fòrum Mundial de l'Aigua i a les sessions 'Dones Alcaldesses: Dones apoderades que desafien les normes' i 'La ciutat i el territori: el paper de les ciutats intermitges i l'enfocament territorial per al desenvolupament local per assolir els ODS i el nou ordre urbà'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.