Els centres educatius de la ciutat estudien incorporar mediadors per prevenir la violència

Pares i professors afirmen que, per ara, no s'han detectat casos destacats de violència a les aules

Societat

Publicat el 21/oct/04 per Carola Lopez

Els instituts de Sant Cugat estudien implantar la figura del mitjancer per solucionar i prevenir les situacions de violència als centres educatius. Des de la coordinadora d'AMPAS asseguren que no hi ha casos destacables de violència, tot i que sí s'han detectat situacions aïllades de menyspreu cap a alguns alumnes.

Arran del suïcidi de Jokin, un noi de 14 anys d'Hondarribia que era maltractat pels seus companys, la conselleria d'Educació preveu aplicar un programa que promou una millor convivència entre els estudiants. El programa s'aplicarà a les tutories dels centres de primària i secundària i instaurarà la figura del mitjancer social.

Aquesta mesura s'està estudiant també en alguns centres de Sant Cugat, com l'IES Angeleta Ferrer, on s'està plantejant la possibilitat d'aplicar la figura del mitjancer entre alumnes, un rol que assumirien els mateixos estudiants. Ho explica el director de l'IES, Josep Lluís Domello.

Josep Lluís Domeyo

Ens estem plantejant la figura del mediador als centres de Sant Cugat


Pel que fa a la coordinadora d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes, no es té constància d'episodis de violència importants. Ho explica la secretària de l'entitat, Núria Serrarïma.

Núria Serrahima

No tenim constància d'episodis de violència als instituts i les petites diferències són tractades a les tutories.


En el mateix sentit s'ha expressat la tinent d'alcalde d'Educació, Àngels Solé, que malgrat tot ha afegit que l'Ajuntament està estudiant incorporar noves figures de mediació social per prevenir possibles conflictes, tant als centres educatius com en altres entorns.

Àngels Solé

Des de l'Ajuntament estem atents a la línia de treball de la mediació, que proposa la Generalitat i alguns ajuntaments. Tard o d'hora haurem d'incorporar la figura del mediador social.


Des de les tutories dels IES s'està treballant la violència per conscienciar i solucionar les possibles situacions de mala convivència entre alumnes. Actualment, els centres educatius de Sant Cugat tenen la figura del psicòleg i del pedagog per detectar els problemes de violència entre iguals.