Dos santcugatencs, a la 2a Expedició inclusiva mundial als Alps Escandinaus

Acompanyaran quatre persones cegues en l'ascens al Glittertind noruec

L'ascens de l'any passat / Foto: ONCE

Societat

Publicat el 28/mai/18 per Sergio Morales

Els santcugatencs Oriol Aragay i Juan Carlos Vázquez participaran a la segona Expedició inclusiva mundial als Alps Escandinaus, que suposa el punt final al Curs Superior de Muntanyisme per a Cecs i Adaptat de la Fundació Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED). Aragay, com a alumne del curs, i Vázquez, com a cap de premsa, acompanyaran quatre persones cegues en l'ascens a la muntanya noruega Glittertind, de 2.465 metres. L'aventura tindrà lloc entre aquest divendres i dimarts vinent.

Vázquez, que estarà al capdavant de la comunicació d'aquesta iniciativa, ha explicat a Cugat.cat que tot plegat permetrà als guies assolir coneixements per organitzar expedicions.

Juan Carlos Vázquez

L'alumne s'ha de trobar amb el que es trobarà en una expedició, tot allò que comporta organitzar-ne una.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per realitzar la travessa d'una forma segura, els guies porten una barra d'uns tres metres des de la punta. Al mig hi ha la persona cega i al darrere un altre guia o alguna persona amb alguna discapacitat visual menor. Vázquez ha subratllat la importància que els guies tinguin una bona formació perquè les persones cegues puguin gaudir de l'expedició.

Juan Carlos Vázquez

Cal formar-se bé perquè, tot i que les persones cegues s'esforcen i tenen les mateixes sensacions, se'ls ha de fer de guia.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Està previst que els muntanyers arribin al cim entre dissabte i diumenge, segons la meteorologia.