L'HGC esdevé centre de referència en l'estudi dels efectes de l'esport en persones sotmeses a trasplantaments

Des de fa un any, fan el seguiment de 19 esportistes de l'Associació Esportiva Catalana de Trasplantats

Societat

Publicat el 29/oct/04 per Carola Lopez

L'Hospital General de Catalunya està realitzant un programa pilot per controlar l'esport de persones amb trasplantaments de ronyó, fetge o cor. Des de fa un any fa el seguiment de 19 esportistes de l'Associació Esportiva Catalana de Trasplantats, i ja s'ha convertit en un centre de referència per tot l'Estat.

L'Hospital General avalua i fa un seguiment dels esportistes mitjançant ergometries pulmonars. Les exploracions es fan a la Unitat de Medicina de l'Esport i permeten valorar el potencial aeròbic, detectar les possibles alteracions cardiorespiratòries o metabòliques i fer programes individividualitzats d'entrenament físic. Ho explica el Doctor Eduard Garrido, director del programa.

Eduard Garrido

Fem proves d'esforç per mesurar la capacitat de la persona i detextar possibles alteracions perquè l'esport no sigui massa intens


L'equip de la unitat de medicina de l'esport ha comprovat que l'esport afavoreix la salut de les persones que s'han sotmès a un trasplantament, disminuint els efectes de la medicació. Ho ha explicat a Ràdio Sant Cugat la directora de L'Associació Esportiva Catalana de Trasplantats.

Erminia Coloma

L'esport afavoreix la salut de les persones trasplantades i disminueix els efectes nocius de la medicació


L'associació Esportiva Catalana de Trasplantats té com a objectiu fomentar i desenvolupar la pràctica continuada de l'activitat esportiva de les persones trasplantades per tal d'augmentar la qualitat de vida gràcies a l'exercici físic.