L'Ajuntament convoca cinc minuts de silenci aquest divendres pels atemptats de Barcelona i Cambrils

No hi haurà representació municipal als actes commemoratius de Barcelona

Sant Cugat ja va fer cinc minuts de silenci al dia següent dels atemptats

Societat

Publicat el 16/ago/18 per Silvia Gonzalez

El consistori convoca els santcugatencs a fer cinc minuts de silenci, aquest divendres a partir de les dotze, a la plaça de la Vila, en record a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils quan es compleix un any de l'atac. És una proposta de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) per als ajuntaments i els consells comarcals per 'mostrar la solidaritat amb les víctimes i el compromís amb la pau i la llibertat dels municipis catalans'. Fonts municipals indiquen que no hi haurà representació municipal als actes commemoratius de Barcelona. Aquest divendres i dissabte les banderes de l'ajuntament onejaran a mig pal en solidaritat a les víctimes dels atemptats, on van resultar ferides dues santcugatenques.

El manifest subratlla que els atemptats terroristes a la Rambla de Barcelona i al passeig Marítim de Cambrils -que van provocar 16 víctimes mortals i més d'un centenar de ferits- 'van ser un cop dur per a tots i totes nosaltres' però la resposta cívica i pacífica de la ciutadania 'va ser la millor resposta'.

L'ACM apunta que davant del terrorisme 'no permetrem posar en crisi el nostre model de pau i llibertat' i que 'ni el jihadisme ni cap mostra de terror' podran canviar 'la ferma voluntat de viure en unes ciutats i pobles oberts, tolerants, i respectuosos amb totes les formes de pensar'.

Actes commemoratius a Barcelona
L'Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de la Generalitat i la delegació a Catalunya del govern espanyol, coordina els actes d'homenatge aquest divendres, a dos quarts d'onze, a Plaça Catalunya sota el nom 'Barcelona, ciutat de pau'. Mitja hora abans s'ha fet l'ofrena floral a la Rambla davant el mosaic de Joan Miró, al Pla de l'Òs, amb familiars de les víctimes mortals.