Els 170 alumnes de l'escola La Mirada començaran el curs amb retard

L'Ajuntament habilitarà un servei d'acollida a la biblioteca de Volpelleres

Societat

Publicat el 7/set/18 per Anna González

L'escola La Mirada començarà el curs el dilluns 17 de setembre, quan s'espera que estiguin enllestides les obres d'ampliació de les instal·lacions, segons han confirmat fonts de l'Ajuntament a Cugat.cat. Els nous mòduls han arribat aquest divendres i en els propers dies es completarà la seva instal·lació. El centre funciona des del 2016 en mòduls a l'espera de la seva construcció definitiva. De moment, aquest curs amplia amb una tercera línia a P3. L'Ajuntament ha posat a disposició dels pares la Biblioteca de Volpelleres com alternativa per a les famílies dels 170 alumnes del centre des del dimecres 12 de setembre fins al divendres 15. El servei estarà disponible de tres quarts de vuit del matí a dos quarts d'una del migdia.

La Mirada és la 12a escola de la ciutat i està projectada la seva construcció definitiva, el cost de la qual avançarà l'Ajuntament. Això és possible gràcies a un conveni de col·laboració entre el consistori i la conselleria d'Ensenyament, que és qui té la competència en aquest àmbit.

L'acord estableix que la Generalitat retornarà durant els anys 2020, 2021 i 2022 més de 5,2 milions d'euros, fet que representa el 80% de la inversió. De la seva banda, l'Ajuntament avança els diners per a la construcció amb la intenció de poder comptar amb el centre definitiu els propers cursos i donar resposta a l'augment de la demanada a la ciutat.

De moment, però, el centre funciona en mòduls i arrencarà aquest curs amb tres línies a P3. La instal·lació dels nous mòduls necessaris encara no està completada, fet que ha provocat certa preocupació entre els pares de l'escola.