El Servei Local de Català engega el curs amb l'objectiu de superar les 40 parelles lingüístiques

Societat

Publicat el 10/oct/18 per Roger Cuartielles

El Servei Local de Català (SLC) del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha donat el tret de sortida aquest dimarts als nous cursos 2018-19 amb 300 alumnes i amb la mirada posada a superar les 40 parelles lingüístiques que tenen des de fa uns anys. L'oferta formativa compta enguany amb més d'una desena de cursos des del nivell més bàsic fins al més avançat i amb la consolidació dels grups de conversa. També enceta el curs amb activitats lúdiques com excursions i sortides, i amb l'objectiu de deixar clar que 'el servei és molt més que una escola de català'.

L'objectiu és que alumnes i voluntaris gaudeixin aprenent la llengua des de diferents vessants i en un any especial, ja que es tracta de l'Any Pompeu Fabra i del 15è aniversari del Voluntariat per la Llengua a tot Catalunya, tal com ha explicat a Cugat.cat la responsable del SLC, Mar Oñate, que ha subratllat la cohesió social que al llarg de tot aquest temps ha generat el programa lingüístic.

Pel que fa als aprenents i voluntaris, tots ells tenen clar per què s'han apuntat a la iniciativa. Expliquen que els agrada la sonoritat del català i sobretot la seva utilitat.

L'acte d'inauguració, que s'ha fet al Claustre del Monestir, ha comptat amb una xerrada sobre la ideologia lingüística de Fabra.








DECLARACIONS

Mar Oñate

És un programa que és molt potent lingüísticament i socialment. Ha facilitat que moltes persones se sentin acollides i que la perspectiva de les persones que acullen també s'hagi modificat al llarg dels anys.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Aprenents

Crec que és molt important aprendre la llengua del lloc a part del castellà. / És una llengua que sona molt bé i té paraules molt interessants. / M'agrada molt, em vull integrar a la societat i per treballar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio