La CAL insta els partits catalans a defensar amb valentia la unitat de la llengua

La coordinadora diu que la Generalitat ha actuat amb 'submissió' davant l'actitud segregacionista del govern espanyol

Societat

Publicat el 17/nov/04 per Adria Claramunt

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) reclama als partits catalans un gest de sobirania davant els atacs del govern espanyol. Des de la CAL qualifiquen de 'circ' els darrers esdeveniments en que el govern espanyol va presentar dues versions de la Constitució europea, una en català i una altra en valencià, però totalment iguals.

La CAL critica la doble traducció de la Constitució Europa per part del govern espanyol i denuncia l'actitud dels partits governants a casa nostra, especialment la de la Generalitat de Catalunya. Segons la CAL, aquests han actuat amb submissió i permissivitat davant de les actituds segregacionistes i desestabilitzadores cap a la nostra llengua i el nostre país.

En aquest sentit, el membre de la CAL a Sant Cugat Bernat Pros, ha criticat l'actuació dels polítics, especialment quan un dia diuen una cosa i el dia següent una altra de totalment diferent. Pros, reclama que parlin clar i que no es riguin de la ciutadania. L'escoltem.

Bernat Pros

Sembla un circ i que se'n riguin ja que els polítics un dia diuen si i l'altra no. Com a representants de la ciutadania que són han de posar les coses clares.


Bernat Pros, a més, demana a la classe política, com a representants de la societat, tenen uns deures a fer i que de moment no els estan fent ja que és exclusivament la societat civil qui està defensant el català. Així, Pros ha criticat que es doni peu al seccessionisme lingüístic per les funestes conseqüències que pot tenir pel futur de la llengua. Escoltem Bernat Pros.

Bernat Pros

Bàsicament que no faci por dir les coses perquè el català necessita de la unitat de la llengua perquè sino ho té molt malament


Pros ha remarcat que des de la CAL sempre han defensat la unitat de la llengua i el reconeixement allà on encara no és oficial, fent pedagogia en defensa d'aquesta unitat.