Els ciclistes troben 'injusta' la nova ordenança de circulació de bicicletes per Collserola

Els usuaris consultats per Cugat.cat apunten que cada cop se'ls restringeix més la pràctica del ciclisme pel parc

Societat

Publicat el 21/gen/19 per Eva Garrido

No poder circular en bicicleta per corriols, rieres i camps a través és una de les prohibicions de la nova ordenança de circulació de bicicletes al parc natural de Collserola que més lamenten els ciclistes. Els usuaris es mostren insatifests amb aquesta mesura, que ha entrat en vigor aquest cap de setmana, i apunten que cada cop se'ls restringeix més la pràctica d'aquest esport.

Els usuaris amb qui ha pogut parlar Cugat.cat creuen que és una norma 'injusta' perquè passar pels corriols 'no fa mal a ningú'. Els ciclistes diuen que 'la massificació' del parc va des del Forat d'en Bocàs fins a Sant Medir. 'Hi ha molts llocs per on no passa ningú i hi podríem circular tranquil·lament', ha afirmat un ciclista. Per aquest tram, argumenten, s'hi troben 'cavalls, vianants i gossos deslligats'.

Hi ha qui ha afirma que 'algun ciclista va massa ràpid, però són molt pocs els casos'. Alguns usuaris proposen que les bicicletes puguin passar pels corriols i que s'habiliti un camí alternatiu, al costat d'aquest, pels vianants. 'Volen que gaudim de la natura però no ens deixen'; 'A partir d'ara no podré venir amb la bicicleta i la gossa alhora'; i 'L'ordenança limita moltíssim la nostra activitat' són algunes de les queixes dels ciclistes.




DECLARACIONS

Ciclistes

L'ordenança és injusta per a les persones que practiquem un cert tipus de ciclisme. Jo mateix, amb el meu tipus de bici, no puc fer el que m'agrada. / Crec que és injusta perquè són unes mesures molt difícils de complir. Ens limita moltíssim. / Pel que fa els corriols, crec que el corriol principal el prodrien fer per a les bicicletes i un altre camí marcat per a la gent.

Your browser doesn’t support HTML5 audio