Els edificis de Mas Gener propers a l'AP7 podran optar a ajuts pel soroll

Una mesura temporal mentre no s'instal·lin les pantalles acústiques projectades per Foment


  • Comparteix:

L'AP7 és a tocar d'alguns habitatges del barri de Mas Gener / Foto: Localpres

L'AP7 és a tocar d'alguns habitatges del barri de Mas Gener / Foto: Localpres

El veïnat de Mas Gener que visqui a prop de l'AP7 i pateixi contaminació acústica podrà optar a ajudes per fer front al soroll. Així ho ha avançat el tinent d'alcalde de Medi Ambient i president del consell de barri de Mira-sol, Joan Puigdomènech, aquest dijous a l'òrgan participatiu. Els habitatges afectats podran tenir accés a subvencions per paliar l'excés de decibels a l'interior de les vivendes. Una mesura temporal que es posarà en marxa mentre no s'instal·lin a la zona les pantalles acústiques projectades pel ministeri de Foment i que no es faran realitat fins que no hi hagi uns nous Pressupostos Generals de l'Estat (PGE).

Respecte a aquesta qüestió, Puigdomènech també ha explicat que el ministeri aposta ara per construir unes pantalles acústiques d'entre sis i vuit metres d'alçada, i en paral·lel a l'autopista. Unes dimensions superiors a les projectades en un inici, i que 'el consistori reclamava des de fa temps', ha recordat.

El tinent d'alcalde ha explicat que les pantalles es volen instal·lar als trams que afecten els carrers de Guadalajara i Folch i Torres. Unes estructures metàl·liques que, on sigui possible, es cobriran de plantes arrapadísses per reduir l'efecte visual de la instal·lació. A més, es preveu construir pantalles perpendiculars als extrems d'ambdós carrers de manera que 'dibuixin una L que eviti que el soroll es propagui pels costats'.

Aprovats els projectes de lliure disposició
En la sessió d'aquest dijous, també s'ha donat llum verda als projectes de lliure disposició d'enguany. La partida d'inversió, de 92.000 euros, es destinarà a la creació d'una zona de socialització de gossos al Camí de Sant Cugat al Papiol (18.000 euros) i a la instal·lació de tendals per fer ombra a zones de joc (15.000 euros). També a la millora de l'àrea d'esbarjo del pati del casal del barri (25.000 euros) i a la construcció d'una passarel·la sobre la riera de Can Cabassa (34.000 euros). Pel que fa a la partida de projectes ordinaris, de 8.000 euros, aquesta anirà a la instal·lació de colònies de gats de carrer (4.000 euros) i a la prevenció de la violència de gènere a la zona (4.000 euros).


Joan Puigdomènech

Agafar les subvencions que venen relacionades amb el tema del soroll i que hi hagi una partida en què els habitatges afectats hi puguin tenir accés.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.