Primer pas perquè Can Barata tingui un nou carril d'accés

El consell de barri de Centre-Est dóna llum verda a la proposta de fer carrils d'acceleració d'entrada i sortida a la zona

Un dels actuals accessos que hi ha al barri / Foto: Google Maps

Societat

Publicat el 2/abr/19 per Roger Cuartielles

El consell de barri de Centre-Est ha validat per unanimitat la proposta de construir carrils d'acceleració tant d'entrada com de sortida al tram de la carretera C-1413 que dona accés al barri de Can Barata de Sant Cugat, entre Rubí i Sant Quirze. Es tracta d'una iniciativa que s'ha treballat amb veïns, el grup de treball de mobilitat del consell i el mateix consistori per solucionar els problemes de mobilitat que hi ha a la zona. A partir d'ara, la proposta es traslladarà al ple perquè s'iniciï la redacció del projecte i les gestions corresponents amb la Generalitat, que és qui té la titularitat de la carretera comarcal.

En declaracions a Cugat.cat, el president de l'Associació de Veïns de Can Barata, Joaquín Medina, ha celebrat la mesura. Creu que la construcció d'aquest nou accés permetrà reduir els punts negres de la zona i incrementar la seguretat a l'hora d'entrar i sortir del barri. 'Ara mateix, amb l'entrada que hi ha, existeix el risc de patir un accident', ha recordat.

Una altra de les mesures que s'havia explorat era la construcció d'una rotonda i la instal·lació d'un semàfor, però Medina ha explicat que la Generalitat les va denegar després de fer-hi estudis de mobilitat. 'A nosaltres ens semblava que col·locar-hi un semàfor era més barat, però finalment s'ha optat per l'altra opció', ha detallat.

Des del consell de barri, el president, Ferran Villaseñor, també ha celebrat la mesura i ha explicat que, després de la validació per part de l'ens participatiu, la proposta passarà en mans del ple municipal perquè es faci la redacció del projecte, les gestions amb la Generalitat, i la posterior licitació i execució. El cost del projecte l'haurà d'assumir Sant Cugat.








DECLARACIONS

Joaquín Medina

Ens sembla molt interessant, veiem que és viable i que eliminaria els punts negres que hi ha a l'entrada i a la sortida. Creiem que s'ha de donar suport al projecte perquè algun dia sigui una realitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Ferran Villaseñor

L'Ajuntament ja coneix la proposta. El consell el que fa és traslladar el seu suport a la proposta i instar el govern muncipal a fer les gestions necessàries perquè sigui una realitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio