La revista 'Gausac' arriba a la 50a edició amb el compromís d'apostar pel rigor i la qualitat

El Grup d'Estudis Locals, responsable de la revista, també ha celebrat el seu 25è aniversari

L'alcaldessa ha fet una entrega d'una fotografia amb motiu dels 25 anys del GEL / Foto: Localpres

Societat

Publicat el 3/abr/19 per Pau Vázquez

El Grup d'Estudis Locals (GEL) ha presentat aquest dimecres el número 50-51 de la revista 'Gausac' refermant 'el compromís de seguir treballant amb el mateix rigor intel·lectual i qualitat de presentació', l'obertura a futurs estudis i recerques i l'aposta per la difusió dels seus continguts. La revista, dirigida per l'historiador santcugatenc Domènec Miquel, tracta temes com una historiografia de la ciutat, dos treballs de recerca d'alumnes de batxillerat i un treball de la col·laboradora més antiga, Eulàlia Auladell, que ha fet un article sobre el seu pare, Marcelí Auladell, músic i pianista de La Unió. La portada d'enguany és del desaparegut artista florestà Joan Marigot.

Durant l'acte, que ha tingut lloc a la Casa de Cultura, l'entitat ha celebrat també el seu 25è aniversari i ha aprofitat per fer balanç. Gràcies al treball del GEL, la biografia general de Sant Cugat s'ha multiplicat per set, mentre que la biografia del segle XX i XXI s'ha multiplicat per 16. A més, durant els 25 anys de la revista, 'Gausac' ha comptat amb la participació de més de 200col·laboradors. El director del GEL, Jordi Casas, ha posat en valor la tasca del grup durant aquest quart de segle i ha recordat que, per a una revista de les característiques del 'Gausac', 'no és fàcil' arribar a 50 edicions.

Casas també ha avançat que, a partir de setembre, es penjaran tots els articles a Internet perquè siguin accessibles i que faran arribar al centenar de centres d'estudis de parla catalana els propers números en pdf.

La presentació, amb una cinquantena de persones, ha finalitzat amb un parlament de l'alcaldessa Carmela Fortuny, que ha lloat la tasca del GEL a l'hora de 'posar dades i rigor'. Fortuny també ha fet una entrega d'una fotografia emmarcada de 1957 a l'entitat.






DECLARACIONS

Jordi Casas

Estem molt orgullosos de presentar el 'Gausac' número 50. No és una fita fàcil, però és realment molt important.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Carmela Fortuny

Nosaltres podem treballar la pertinença i la identitat. Però a tot això se li ha de posar dades i rigor, i és el que fa el GEL.

Your browser doesn’t support HTML5 audio