La plataforma BikeVidrera recull firmes per fer ciclable el túnel de serveis de Vallvidrera


  • Comparteix:

La plataforma demana l'aprofitament del túnel de serveis de Vallvidrera com una via ciclable / Foto: BikeVidrera

La plataforma demana l'aprofitament del túnel de serveis de Vallvidrera com una via ciclable / Foto: BikeVidrera

La plataforma BikeVidrera ha engegat una recollida de firmes per adaptar el túnel de serveis de Vallvidrera per a un ús exclusiu per a ciclistes. L'impulsor de la campanya, disponible a Change.org, és el matadeperenc resident a Sant Cugat Jaume Valldeperas qui ja va impulsar una proposta semblant, però sense èxit, al túnel de Mina Grot. El vallesà ha dirigit la petició a més d'una desena d'institucions, entre elles els ajuntaments de Sant Cugat, Terrassa i Sabadell, així com el Departament de Territori i Sostenibilitat i l'empresa Abertis. La plataforma defensa que una rehabilitació i millora dels accessos del túnel té 'tot el sentit del món' en un moment en què s'ha de repensar la mobilitat metropolitana cap a un model sostenible.

Segons Valldeperas, el túnel de serveis de Vallvidrera és un equipament 'que no es fa servir'. La seva adaptació a una via ciclable el convertiria en una 'molt bona manera de connectar el Vallès Occidental amb Barcelona', ha assegurat el vallesà. L'impulsor va posar en marxa, ara fa dos anys i mig, una petició semblant però al túnel de Mina Grot, que connecta el pantà de Vallvidrera amb el barri de Sarrià 'però els arquitectes em van dir que era impossible i va ser llavors quan em van donar parlar del túnel de serveis de Vallvidrera'.

El túnel de serveis de Vallvidrera es va edificar als anys 70, en paral·lel al túnel principal, per comprovar la viabilitat de la perforació de la muntanya. Quan els treballs van quedar enllestits, es va decidir utilitzar-lo com a túnel de serveis i d'emergències.






Jaume Valldeperas

Es tracta d'un túnel que, des dels anys 70, no s'ha fet servir mai. Per suposat, el túnel ha d'estar habilitat per si passa una emergència però des de fa uns 20 anys que no es fa servir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.