L'Arxiu Municipal, referent en gestió i preservació documental

Societat

Publicat el 9/jun/19 per Pau Vázquez

L'Arxiu Municipal de Sant Cugat celebra aquest diumenge el Dia Internacional dels Arxius amb una jornada que vol conscienciar la ciutadania sobre la importància d'aquesta institució que garanteix la conservació i la preservació dels documents. El servei, que s'adreça principalment a la ciutadania, treballa perquè la memòria dels avantpassats i la documentació que es genera avui en dia, fins i tot a nivell particular, es pugui conservar i sigui accessible per a tothom. Les funcions de l'arxiu, però, no acaben aquí. La institució també és un servei de gestió documental que impulsa la gestió eficaç i eficient de l'Ajuntament, i s'ha convertit en una peça clau per a la preservació digital i la transparència.

El tècnic responsable de l'Arxiu Municipal, Francesc Giménez, ha posat en valor la figura de l'Arxiu com a difusor i preservador de patrimoni. Giménez també ha destacat que, en el conjunt d'arxius d'arreu del país, els arxius municipals són els més propers a la ciutadania. En aquest sentit, l'Arxiu Municipal s'obre a la ciutadania per acostar la seva tasca de conservació i divulgació amb tota una sèrie d'activitats.

L'Arxiu Municipal va iniciar la seva història com a servei de l'administració local a finals de 1987, amb documents que daten des del segle XII fins a l'actualitat. En total, l'organisme recull a dia d'avui més de 3.600 metres lineals de documentació.


DECLARACIONS

Francesc Giménez

És molt important la figura de l'arxiu en la seva vessant de gestió documental i en la seva vessant de difussió de patrimoni. Els arxius municipals són els més propers al poble.

Your browser doesn’t support HTML5 audio