Sant Cugat inicia el curs escolar amb dues noves línies per reduir ràtios

Més de 17.000 alumnes s'han matriculat aquest curs a centres santcugatencs, una xifra similar a la de l'any passat

Les escoles tornen a la normalitat / Foto: Ajuntament

Societat

Publicat el 12/set/19 per Sergio Morales

El curs escolar 2019-2020 arrenca aquest dijous amb 17.019 alumnes de P3 a 4t d'ESO, una xifra similar a la de l'any passat (16.857). Destaca l'augment del 5,6% dels estudiants de secundària, un increment repartit a centres públics, concertats i privats. Així, el curs arrenca amb dues línies més per absorbir la demanda: una a 1r d'ESO a l'Institut Arnau Cadell, que en passa a tenir cinc, i una a 3r de Primària a l'escola Ciutat d'Alba per reduir ràtios.

Tot i això, encara hi pot haver alguna modificació en les dades durant el curs i de moment no hi ha xifres de les escoles bressol, que encara fan inscripcions, ni d'FP i batxillerat, on ara s'hi estan fent proves d'admissió.

Una altra de les novetats és que a l'Institut FP Sant Cugat, l'antic Leonardo da Vinci, comença un nou grau mig de cuina i gastronomia.

Presentació del curs
La presentació ha tingut lloc a l'Escola Joan Maragall / Foto: Cugat Mèdia

La presentació ha tingut lloc a l'Escola Joan Maragall / Foto: Cugat Mèdia


L'alcaldessa, Mireia Ingla, a la presentació del curs dimarts passat a l'Institut Leonardo da Vinci, va remarcar la importància de l'educació a la ciutat i l'aposta pel treball conjunt entre els diferents actors responsables. Un missatge compartit pel director del centre, Ferran Anglada; la regidora d'Educació, Pilar Gorina; i el director dels Serveis Territorials, Jesús Viñas.

Des del departament d'Educació, Viñas aposta per la independència del projecte de cada centre alhora que fomenta la xarxa per compartir idees. A més, i en referència a Sant Cugat, ha subratllat que es potenciï la Formació Professional (FP) i el concepte d'Institut-escola.

Des de l'Ajuntament, tant Ingla com Gorina s'han compromès amb els centres per fer de Sant Cugat, entre tots, una 'ciutat educadora', assumint responsabilitats en millores de mobilitat i equipaments.






DECLARACIONS

Mireia Ingla

Parlem de futur, d'il·lusions, de gent jove i d'una ciutat amb esperit crític. Els desitjo tota la sort del món a la comunitat educativa, que comptin amb el nostre compromís.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Oriol Ripoll

El joc, sobretot el procés de creació del joc, és un repte que has de solucionar, has d'assajar i prototipar. I el pensament crític li dona un altre punt, el de transformació de la societat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Joan Miquel González

Hem volgut transmetre en aquest inici de curs als nostres professors i professores que som aquí, que continuem. Que formin bé als seus alumnes, que nosaltres fem la nostra feina, però ells facin la seva.

Your browser doesn’t support HTML5 audio