El Síndic de Greuges de Sant Cugat titlla de 'disbarat' la sentència del Tribunal Suprem

Ramon Palacio en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 14/oct/19 per Mar Castro

Davant la sentència del Tribunal Suprem (TS) feta pública aquest dilluns pel judici del procés independentista per delictes de sedició i malversació, el Síndic de Greuges de Sant Cugat, Ramon Palacio, ha dit que 'el disbarat s'ha consumat'. Palacio critica que 'per actes democràtics' hi hagi condemnes 'de desenes d'anys de presó, que se sumen i consumen la injustícia de la presó provisional'.

El Síndic recorda que 'els fets pels quals se'ls condemna van ser la celebració d'actes democràtics, anunciats públicament i pacífics. Amb milions de persones participants'. En aquest sentit, explica que aquesta sentència 'representa el fracàs de la política, i potser el fracàs d'un Estat, un Estat que ha actuat i està actuant de forma venjativa, des dels poders polítics i els judicials, amb abús de poder, fins als mitjans de comunicació, amb un relat distorsionat dels fets, que cerca crear odi en lloc de trobar punts d'encontre'.

Palacio diu que independentment de la ideologia de cadascú, 'els que hem viscut la dignitat de les reclamacions ciutadanes sentim ara impotència i tristesa. Per les persones i per les institucions, avui malmeses'.

El comunicat continua dient que el seu desig i la seva disposició està en trobar punts d'encontre. I acaba amb unes paraules per al santcugatenc Raül Romeva, al qual li diu 'dignitat i força, Raül'.