L'assemblea de Joves fa una marxa de torxes a favor dels presos polítics catalans

L'acte s'emarca dins les II Jornades contra la Repressió

Societat

Publicat el 21/des/04 per Ester Castanyer

L'Assemblea de Joves de Sant Cugat celebra per segon any consecutiu les II Jornades contra la Repressió amb un programa de xerrades, documentals i la marxa de torxes per demanar el retorn a casa dels presos catalans acusats de col·laborar amb ETA. L'objectiu d'aquesta iniciativa és denunciar la situació en que es troben aquests presos, que actualment estan dispersats per diferents presons de l'Estat.

'Per Nadal els volem a casa'. Un any més aquest ha estat el lema de la marxa de torxes que ha organitzat l'Assemblea de Joves de Sant Cugat dins el marc de les II Jornades contra la Repressió.

Com cada any per aquestes dates, aquesta iniciativa s'ha fet simultàniament a diverses ciutats de Catalunya per demanar que els 5 presos polítics que hi h actualment a diferents presons de l'Estat siguin traslladats al nostre país, més a prop de les seves famílies. Escoltem un dels membres de l'Assemblea de Joves de Sant Cugat, Ignasi Bea.

Ignasi Bea

Són 5 companys que estan empresonats acusats de col·laborar amb ETA, i per Nadal es fa aquesta campanya perquè tornin a casa.


Des d'aquest col·lectiu, juntament amb Endavant i Alternativa Estel, volen denunciar la situació en que es troben aquestes 5 persones. Entre d'altres coses, denuncien la situació d'incomunicació que pateixen o el fet que estiguin en presos d'arreu de l'Estat i no de Catalunya.

Igansi Bea

La seva situació és molt dolenta, sobretot des de l'11-M, que els van incomunicar. S'insta la resta de presos contra ells, se'ls boicotegen les visites...


Aquesta marxa ha servit per recordar, un any més de forma especial, els cas dels dos terrassencs acusats de col·laborar amb ETA, Laura Riera i Zígor Larredonda.