Els actes vandàlics i els anuncis no autoritzats malmeten els monòlits de Sant Cugat Comerç

L'associació estudia fer-los més resistents i fa una crida al civisme

Societat

Publicat el 23/des/04 per Miquel Herrada

La presidenta de Sant Cugat Comerç, Maria Eulàlia Egea, denuncia el mal estat dels monòlits de senyalització comercial que hi ha a la ciutat, que pateixen actes de vandalisme i estan inundats de publicitat no autoritzada. Segons Egea, els comerciants estan estudiant mesures per protegir els monòlits i fan una crida al civisme per garantir el bon estat d'aquests elements de senyalització.

La presidenta de Sant Cugat Comerç assegura que la pràctica totalitat dels 13 monòlits de senyalització comercial que hi ha a la ciutat, instal·lats l'any 2002, estan malmesos per actes vandàlics i estan plens d'anuncis no autoritzats que perjudiquen la seva visibilitat. Maria Eulàlia Egea.

Maria Eulàlia Egea

Pràcticament tots estan pintats, amb anuncis enganxats i fins i tot estripats. Els plafons de vinil han estat agredits i trencats.


Segons Egea, aquesta situació és específica de la nostra ciutat, ja que en d'altres municipis del nostre entorn, com ara Rubí, els monòlits comercials estan en perfecte estat. Per això, la presidenta de Sant Cugat Comerç suggereix a l'Ajuntament que, com en el cas dels nois que van fer pintades no autoritzades, apliqui treballs comunitaris als responsables de malmetre els monòlits.

Mentrestant, des de l'associació estan estudiant introduir canvis en els actuals monòlits, que estan recoberts de vinil, per fer-los més resistents. Maria Eulàlia Egea.

Maria Eulàlia Egea

Pensem en fer-los menys interactius. Enlloc del vinil, que es pot anar canviant, podríem cobrir-los d'una pintura permanent.


En alguns casos, fins i tot, l'associació s'ha plantejat eliminar definitivament alguns monòlits que són especialment conflictius. Recordem que el manteniment d'aquestes senyalitzacions anava a càrrec d'una empresa contractada per Sant Cugat Comerç, i que pagava l'Ajuntament, però els seus serveis es van suprimir a causa de les contínues agressions que patien els monòlits.