Sant Cugat es concentra pel nou crim de violència masclista a Terrassa

L'equip de govern, representants polítics i treballadors de l'Ajuntament han recordat la víctima amb un minut de silenci

Societat

Publicat el 20/gen/20 per Clara Bardají

Sant Cugat es torna a unir en contra de la violència masclista després de l'assassinat d'una dona, presumptament en mans de la seva exparella, a Terrassa. Amb un minut de silenci i una pancarta a la qual es podia llegir 'El masclisme mata. Barrem-li el pas', el consistori ha mostrat el seu rebuig a aquest nou crim masclista i ha recordat l'última víctima d'aquesta xacra. Tots els grups municipals i treballadors de l'Ajuntament s'han concentrat aquest dilluns davant la seu consistorial per sumar-se, així, a les diverses poblacions que han mostrat la seva condemna al feminicidi.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, també ha expressat el seu rebuig a aquest crim i a totes les formes de la violència masclista, 'la més crua', remarca, és la que 'acaba amb l'assassinat d'una dona'. Ingla assegura que es tracta d'una 'xacra que no s'atura' i reitera el compromís de 'combatre-la des de les administracions'. Ara, 'més que mai', és important la 'insistència i contundència a l'hora de denunciar els feminicidis'.

En ser un crim que ha tingut lloc a un municipi veí de Sant Cugat, Ingla també ha afegit que 'el fet de tenir-lo a prop, colpeja més'.



Tercera víctima de la violència masclista
Aquest dissabte a la nit, una jove ha estat assassinada, presumptament, en mans de la seva exparella. Un agent de Mosso d'Esquadra que hauria disparat a la dona amb la seva arma reglamentària i es va suïcidar després. El mosso no tenia antecedents penals per violència masclista. Així i tot, a dos quarts de deu de la nit de dissabte, l'home va esperar a la seva excompanya a les portes de l'edifici on ella vivia, es va colar al garatge i quan ella hi va entrar, la va disparar. Es tracta del tercer crim masclista a Catalunya aquest 2020.


DECLARACIONS

Mireia Ingla

Això és una xacra que no s'atura. Ara és més important que mai aquesta insistència i contundència a l'hora de denunciar els feminicidis i fer tot el que calgui des de les administracions per combatre les violències masclistes en totes les seves formes. La més crua és la que acaba amb l'assassinat d'una dona.

Your browser doesn’t support HTML5 audio