L'Ajuntament lliura 58 nous habitatges de lloguer protegit a Sant Cugat

Els pisos es troben al barri de Can Mates i són de promoció público-privada

Societat

Publicat el 29/feb/20 per Clara Bardají

L'Ajuntament ha lliurat aquest dissabte les claus de 58 habitatges de protecció oficial (HPO) en règim de lloguer general que s'han construït entre els carrers de Vallseca i Benet de Moxó, al barri de Can Mates. Aquesta nova promoció consta de dos blocs amb 29 habitatges i 29 places d'aparcament cadascun. En l'acte d'entrega, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha refermat el compromís del consistori a afrontar el 'problema d'accés a l'habitatge' a la ciutat 'fomentant molt més' l'habitatge públic de lloguer i inaugurant més promocions com aquesta.

L'alcaldessa ha remarcat que l'accés a l'habitatge és un dels 'primers problemes' de Sant Cugat, ja que és una ciutat 'caríssima' i molts ciutadans han de marxar perquè 'no poden assumir els preus de l'habitatge santcugatenc'. L'equip de govern s'ha compromès a canviar aquesta situació i posa l'accés a l'habitatge com a 'prioritat'.

Així i tot, l'alcaldessa s'ha mostrat contenta d'haver donat a aquestes persones l'oportunitat de 'plantejar-se' un futur al municipi i ha donat la benvinguda als nous inquilins d'aquesta promoció.

Els guanyadors de la promoció han adquirit amb entusiasme i il·lusió les claus dels seus nous habitatges. Fins i tot, alguns d'ells, no s'han esperat més per fer la mudança i instal·lar-se al pis. Un dels nous veïns, Marc Melich, ha explicat que estan 'molt contents' de tenir l'oportunitat de 'quedar-se i fer vida' a Sant Cugat, d'on són 'de tota la vida'.

Aquests pisos són de promoció privada, ja que han estat construïts per l'empresa Vielsa, i seran gestionats per l'empresa pública municipal Promusa. Així, els habitatges s'han adjudicat mitjançant un sorteig públic fet de Promusa i tenint en compte els criteris propis del registre de sol·licitants d'habitatges d'HPO de Sant Cugat. El preu del lloguer és exactament igual que un habitatge protegit de promoció pública. En aquest sentit, Mireia Ingla ha remarcat que 'aquest model de col·laboració público-privat' és la manera 'd'aconseguir tenir habitatge assequible'.

Aquests 58 habitatges tindran la qualificació de protecció oficial durant els 10 primers anys. Transcorregut aquest període es contempla que, si les dues parts hi estan d'acord, Promusa continuï gestionant aquesta promoció durant 10 anys més.

Més de 500 habitatges de lloguer protegit
Amb el lliurament d'aquesta promoció, Sant Cugat passa a disposar d'un parc de 575 habitatges de lloguer protegit gestionats per l'Ajuntament a través de Promusa.

Junts per Sant Cugat celebra el lliurament de la promoció
Junts ha reivindicat que el lliurament d'aquesta promoció de 58 habitatges de HPO és fruit d'un acord del 2016 entre l'Ajuntament i l'empresa Vielsa i de les 'polítiques d’habitatge liderades pels governs municipals dels mandats anteriors'.




DECLARACIONS

Mireia Ingla

En aquesta ciutat el primer problema que tenim és el d'accés a l'habitatge. És una ciutat caríssima i això fa que moltíssimes persones de Sant Cugat hagin de marxar a viure fora perquè no poden assumir els preus de l'habitatge santcugatenc. Avui estem contents perquè hem donat l'oportunitat a moltes persones i famílies de poder plantejar-se el seu futur a Sant Cugat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Marc Melich

Em vaig apuntar, era una possibilitat que hi havia però no teníem molts números. Molt contents, som de Sant Cugat de tota la vida i vols quedar-te i fer vida al poble. És una sort que ens hagi tocat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio