Noves mesures restrictives contra el coronavirus

La intenció és prevenir el contagi amb la limitació de les activitats més multitudinàries


  • Comparteix:

Foto: ACN

Foto: ACN

El govern ha intensificat les mesures de contenció de la Covid-19. S'han aprovat noves accions per donar resposta a la situació d'alerta que limiten el desenvolupament d'activitats multitudinàries esportives, d'oci, educatives i religioses, que s'apliquen a partir d'aquest dijous.

  • Se suspenen o ajornen les activitats col·lectives que impliquin una concentració superior a 1.000 persones. En el cas d'espais tancats de menys d'un miler es podran celebrar si s'ocupa només un terç de l'aforament.
  • Els esdeveniments esportius seran a porta tancada, tot i que en el cas de competicions de menors podran accedir acompanyats d'adults.


  • A més, el govern aprovarà una partida extraordinària per reforçar el sistema de salut.

    Aquestes mesures, que duraran 15 dies però es poden allargar, s'afegeixen a les acordades aquest dimarts com aturar les activitats fora de les escoles en què hi participi més d'un centre (com per exemple les excursions o les trobades culturals), paralitzar les pràctiques que estudiants de Formació Professional fan en hospitals i les que desenvolupen universitats a centres de salut.

    El govern, a més, ha posat en marxa un test que serveix per, de manera molt ràpida i senzilla, conèixer si es compleixen els criteris d'infecció i si cal trucar o no al 061.

    En una compareixença, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha explicat que és possible que en els propers dies s'hagi de prendre mesures 'més dràstiques' i ha demanat 'comprensió i solidaritat'.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.