L'Ajuntament posarà en marxa ajudes al lloguer, al comerç i als autònoms i empreses que treballen per al consistori

Una iniciativa del govern per mitigar els efectes econòmics derivats de l'estat d'alarma

Els llogaters amb dificultats es podran acollir als ajuts de l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Localpres

Societat

Publicat el 16/mar/20 per Sergio Morales

L'Ajuntament posarà en marxa durant les properes setmanes ajudes econòmiques perquè l'estat d'alarma tingui un impacte el més reduït possible. Així, s'obrirà una línia de subvencions i ajuts al lloguer d'habitatges, per als comerços i per al pagament de factures dels autònoms i petits i mitjans empresaris, així com per a empreses i autònoms que treballen per al consistori. L'alcaldessa, Mireia Ingla, demana als propietaris d'habitatges i de locals comercials que col·laborin per ajudar a superar la crisi.

Habitatge
El govern local obrirà una línia de subvencions i ajuts per a famílies amb pocs recursos i dificultats econòmiques que viuen a habitatges públics de Promusa, però també per a aquells que viuen en un immoble de lloguer privat.



Comerç
Els comerciants disposaran d'una línia d'ajudes i subvencions que compensarà la taxa de terrasses i la de recollida d'escombraries. També hi haurà una ajuda per a l'import del Tribut Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Autònoms i petits i mitjans empresaris
Les empreses i persones autònomes que treballen per a l'Ajuntament i a qui se'ls ha suspès el contracte rebran una indemnització. A més, el govern avançarà el pagament de factures per tal de dotar-los de liquiditat el més aviat possible.