La Policia Local deté el presumpte autor d'una estafa feta a través de Wallapop

L'operatiu es va iniciar a partir d'un avís d'un ciutadà de Múrcia

Comissaria de la Policia Local / Foto: Localpres

Societat

Publicat el 15/abr/20 per Redacció

La Policia Local ha detingut un individu com a presumpte autor d'una estafa feta a través de l'aplicació Wallapop de compravenda de productes de segona mà. L'operatiu es va iniciar a partir d'un avís d'un ciutadà de Múrcia que, prèviament, havia venut a través d'aquesta plataforma una guitarra elèctrica valorada en 750 euros. Aquesta ciutadà, segons explica l'Ajuntament en un comunicat, no va rebre cap transferència econòmica per part del comprador -que era un perfil fals- i va interposar una denúncia al cos de la Policia Nacional de Múrcia. Posteriorment ell mateix va localitzar la seva pròpia guitarra en venda a la mateixa plataforma i a la zona de Sant Cugat.

En rebre l'avís, la Policia de Sant Cugat va posar en marxa un operatiu per materialitzar la compra d'aquesta guitarra a través d'un agent de paisà i interceptar el presumpte estafador. L'operatiu, fet amb més agents de paisà i amb el suport d'altres agents uniformats, es va saldar amb la detenció d'aquest individu al qual li constaven nombrosos antecedents penals per robatoris amb força, robatoris amb força a interior de domicili, receptació, atemptat a agents de l'autoritat i lesions.

La Policia Local va recuperar la guitarra elèctrica, que coincidia amb la numeració de sèrie de la guitarra de Múrcia. A part de denunciar-lo per un delicte de presumpte estafa, els agents també el va sancionar per circular per la via pública saltant-se el confinament (fora dels supòsits que estableix el RD 463/2020 en el que es decreta l'estat d'alarma).

Aquesta informació es va traspassar al cos Nacional de Policia de Múrcia, ja que s'han detectat més estafes amb el mateix perfil fals i amb la mateixa plataforma de compravenda.