La Capital de la Sardana de Sant Cugat s'ajorna fins al 2023

La crisi del coronavirus també ha obligat a ajornar un any la capitalitat de Sant Feliu de Guíxols i de Balaguer


Temes relacionats

Sant Cugat, Capital de la Sardana 2022 (15/des/19)


  • Comparteix:

Sant Cugat serà Capital de la Sardana el 2023 / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat serà Capital de la Sardana el 2023 / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat serà, finalment, Capital de la Sardana el 2023 i no el 2022 com estava previst. La situació també afecta les cites previstes de Sant Feliu de Guíxols i de Balaguer, que es traslladen al 2021 i al 2022, respectivament. Aquesta decisió, presa de manera consensuada entre la Confederació Sardanista de Catalunya i les tres poblacions, arriba després d'analitzar les complicacions de celebrar, enguany, la Capital de la Sardana a causa del coronavirus.

La Capital de Sardana de Sant Feliu de Guíxols estava prevista per aquest 2020. De fet, la programació hauria d'haver començat al març, però la situació crítica que viu el país a causa de la pandèmia i les mesures preses per contenir-la han obligat a prendre la decisió d'ajornar la cita. D'aquesta manera, també s'ha ajornat un any la data de la Capital de Sardana de Balaguer i Sant Cugat.

La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha remarcat que, des de Sant Cugat, es va donar 'ple suport' a la decisió que volgués prendre l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Madrona ha assegurat que organitzar la Capital de la Sardana 'no és una tasca senzilla' i que, a més, és una celebració que fa 'molta il·lusió a la ciutat que ho acull'. Per això, es tracta d'una decisió que Sant Cugat ha comprès. Pel que fa al trasllat de la Capital de la Sardana de Sant Cugat al 2023, la tinenta d'alcaldia ha afegit que, malgrat que 'hi ha un projecte redactat', l'Entitat Sardanista i l'Ajuntament encara no havien començat a treballar el programa.

La presidenta de l'Entitat Sardanista de Sant Cugat, Elvira Anglès, ha explicat a Cugat Mèdia que, veient com avançava la pandèmia, des de la junta ja s'esperaven aquest canvi de data. Anglès es mostra optimista tot i que no descarta que la Capital de la Sardana de Sant Cugat s'hagi d'ajornar un any més.




Esther Madrona

Des de Sant Cugat vam donar ple suport a la decisió que es volgués prendre des de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols perquè organitzar aquesta capitalitat no és una tasca senzilla. És una celebració que fa molta il·lusió a la ciutat que ho acull.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.