Els entrenadors personals es consoliden durant el confinament

Els canvis en les possibilitats de fer exercici derivats de la crisi fan créixer la demanda d'entrenaments personalitzats

L'entrenament persona ha guanyat força amb el confinament/ Foto: PTPioneer.com

Societat

Publicat el 23/jun/20 per Albert Prat

Després de mesos amb limitacions per fer esport, el gimnàs a casa a través de videoconferència va permetre a molta gent mantenir-se en forma i ha servit per crear hàbits que ara es volen mantenir. Els entrenadors personals, que ja vivien un bon moment abans del confinament, han vist com la demanda creixia, primer a distància i ara que ja està permès, de manera presencial. Tot i el cost elevat d'aquesta mena de preparació personalitzada, cada vegada més públic es decideix per aquest model, bé sigui per l'atenció individualitzada o pel fet d'obligar-se d'alguna manera a fer esport.

Escolta-ho

El 'Sant Cugat a fons' n'ha parlat amb Óscar Cañizares, entrenador personal, i Víctor Iglesias, de Be24Fit Sant Cugat. Els dos han coincidit en la demanda cada vegada més gran d'entrenadors personals, encara que sigui en poques sessions. Iglesias assenyala que es tracta d'un servei car i que requereix de certa regularitat en el temps per notar-ne els resultats, però que a la llarga poden ser la resposta per a moltes persones a les quals els costa comprometre's amb l'exercici. Alguns ho han provat durant aquest confinament com a alternativa a l'esport que practicaven habitualment i s'hi han enganxat, segons Cañizares.

Els dos han coincidit que la feina de l'entrenador personal va més enllà de proposar exercicis i que també ha de saber motivar el client i conduir-lo cap a una vida més sana pel que fa a l'alimentació i als hàbits. Una faceta, la de suport emocional, que també destaca Iglesias, per aconseguir un dels principals reptes a l'hora de començar a fer gimnàs: ser constant. Els perfils que opten pels entrenadors personals són variats, des de persones amb un objectiu físic concret però que no saben com aconseguir-lo fins a d'altres que han de fer exercici però no els agrada i necessiten algú que els doni l'impuls necessari.

Tot plegat en un ofici que s'ha hagut de reinventar durant la pandèmia però que n'ha sortit reforçat i on les videoconferències, han explicat Cañizares i Iglesias, han estat clau. Tant, que entrenadors i fins i tot gimnasos han afegit la virtualitat a la seva cartera de serveis per preparar-se per possibles rebrots o retorns al confinament.




DECLARACIONS

Oscar Cañizares

Han valorat sentir-se més propers amb l'entreador i ara que ja es pot sortir s'interessen més per continuar amb l'entrenament que estaven fent.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Víctor Iglesias

Els entrenadors personals i els gimnasos han vist que hi ha una tendència que, en cas que torni a passar, ja hi ha conceptes per treballar des de casa amb els clients.

Your browser doesn’t support HTML5 audio