La vaga de taxistes es segueix a Sant Cugat sense importants repercussions per als usuaris

Les principals empreses del sector al nostre municipi asseguren que s'ha cobert pràcticament tota la demanda

Societat

Publicat el 10/gen/05 per Mariona Surribas

Bona part dels taxistes de Sant Cugat s'han sumat aquest dilluns a la convocatòria de vaga promoguda per tres sindicats minoritaris del sector. Aquest és el cas del 90% dels taxistes pertanyents a Radio Taxi Sant Cugat i Valldoreix, una de les principals empreses que dóna servei al nostre municipi. Tot i això, la demanda s'ha pogut cobrir sense incidents ja que, segons els propis taxistes, el volum de trucades per reclamar el servei ha sigut menor que el dels altres dies.

Dels 73 taxis que conformen Ràdio Taxi Sant Cugat i Valldoreix, només 6 han donat servei aquest dilluns. Així ho ha confirmat un dels treballadors de la casa que ha explicat que la majoria de taxistes de l'empresa ha optat per adherir-se a la vaga que estava convocada pel dia 10 de gener a tota la zona metropolitana de Barcelona.

Tot i això, malgrat el baix número de taxis que hi ha hagut en servei, s'han cobert la majoria de demandes no, però, sense retard. Així ho explica Rafael Alcaide, un treballador del sector a Sant Cugat

Rafael Alcaide

Dels 73 taxis que som, només estan en servei sis. No obstant això s'ha cubert bona part de la demanda ja que el volum de trucades ha estat baix


En el mateix sentit s'han expressat fonts de Radio Taxi 033, que han assegurat que l'empresa ha cobert, aquest dilluns, el 90 per cent de la demanda a Sant Cugat. Tot i això, les empreses han coincidit a destacar que el volum de trucades ha estat una mica inferior a l'habitual ja que, probablement, 'molts dels ciutadans ja sabien que hi havia prevista aquesta vaga'.

Pel que fa als motius de la vaga, els taxistes que s'hi ha adherit reclamen, entre els mínims, que se'ls apliqui un descompte en la gasolina, tenir una assegurança de cotxe més barata i la jubilació als 60 anys. I és que per als treballadors que han secundat la vaga, la pujada del gas-oil és un dels principals factors que fa que l'augment de les tarifes del 5'1 per cent els sembli insuficient.

Tot i això, cal remarcar que no tots els taxistes de la nostra ciutat s'han sumat a aquesta convocatòria, ja que alguns dels treballadors consideren que totes aquestes demandes no les pot acabar pagant l'usuari, és a dir, el ciutadà.

Taxista sant cugat

No faig vaga perquè, a part de que no ens han informat, crec que les ajudes s'han de demanar a les administracions i no que el client acabi pagant-les

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Pel que fa als usuaris, alguns no s'havien assabentat de la vaga però tot i així, s'han solidaritzat amb el sector. Escoltem algunes opinions.

Veu dels ciutadans

Tenen dret a fer vaga, com qualsevol altre treballador. Caldrà buscar altres mitjans de transport.


De moment, mentre no es vegi complerta la promesa de fer eleccions al Consell Català del Taxi per determinar qui formarà part de la representació del sector, bona part dels taxistes tenen previst encetar més vagues.