Un grup d'entitats denuncien que l'equip de govern els margina per la seva línia política

Vuit col·lectius qualifiquen d'hipòcrita l'actitud del govern municipal envers les entitats

Societat

Publicat el 13/gen/05 per Miquel Herrada

Vuit entitats de Sant Cugat acusen l'equip de govern de discriminar els col·lectius que no són afins a la seva línia política i posar traves a la seva activitat. Maulets, el CASC, La Guitza i Dissidència Sònica, entre d'altres, han difós un manifest en què asseguren que el consistori els demana més requisits que a cap altra entitat per organitzar actes a la ciutat.

Aba Guima, Attac, el Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC), el Casal Popular La Guitza, Dissidència Sònica, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), Maulets i la Xarxa Alternativa (XASC) són les entitats que signen el manifest. Els 8 col·lectius acusen l'equip de govern d'intentar 'neutralitzar i discriminar' l'associacionisme 'no afecte' amb la línia política del consistori, posant traves als seus actes i demanant-los més requisits administratius que a cap altra entitat de la ciutat. Ho ha explicat un dels portaveus d'aquests col·lectius, Guim Pros.

Guim Pros

Cada vegada que volem organitzar un acte ens posen traves i ens demanen coses que no els demanen a altres entitats menys 'polítiques'. Ho hem comprovat parlant amb altres entitats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Aquests col·lectius posen com a exemple d'aquesta 'discriminació' el fet que se'ls exigeixi una assegurança per organitzar qualsevol activitat, cosa dinamita la seva economia, o que sigui la policia local qui els hagi de donar els permisos per realitzar activitats a la via pública, i no l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament. També critiquen la manca de plafons adequats al carrer per poder penjar els seus cartells i convocatòries i que se'ls sancioni quan enganxen cartells en espais no permesos.

Les entitats que signen del manifest consideren que l'equip de govern fa 'boicot' a les seves activitats perquè al govern municipal no li agrada la seva línia política, i per això els discrimina. Guim Pros.

Guim Pros

Només se m'ocorre un motiu: que no els agrada la nostra activitat ni el que diem. No ens ho prohibeixen explícitament, però ens posen traves i no ens donen cap facilitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Aquest grup d'entitats consideren 'hipòcrita' que l'equip de govern s'ompli la boca parlant de la participació i del ric teixit associatiu de la ciutat quan, segons ells, la seva acció política els margina i dificulta la seva supervivència. Els signants consideren 'demagògic' que l'equip de govern els utilitzi 'en benefici propi' mentre que, alhora, els posa traves administratives.