Una mirada més enllà del binarisme de gènere

La mostra fotogràfica de Mar C. Llop 'Construccions identitàries' es pot veure a la Casa de Cultura

Societat

Publicat el 5/oct/20 per Sergio Morales

El trànsit de gènere es pot viure de múltiples maneres. És el que demostra l'exposició fotogràfica 'Construccions identitàries', que es pot veure a la Casa de Cultura fins al 27 d'octubre i que recull imatges on es reflexiona sobre una realitat sovint invisibilitzada i que vol trencar amb la polaritat home-dona. 'Que la societat aquesta tan binària on estem s'afluixi una mica', explica la responsable de la mostra, la fotògrafa i activista Mar C. Llop.

'Construccions identitàries' està dividida en quatre apartats. Per una banda, hi ha un recull d'imatges on es poden veure les diferents realitats de les persones trans. D'altra, hi ha una secció on l'autora explica com va ser el seu propi trànsit i on reflexiona sobre tot allò que comporta aquesta experiència: la sortida de l'armari, els processos mèdics, la superació i les pors.

A la mostra, organitzada pel Servei d'Atenció a la Diversitat Afectiva i de Gènere (SAI) de l'Ajuntament, també es poden veure imatges on s'expliquen petites històries de persones del col·lectiu i un apartat on es pot veure l'abans i el després d'un trànsit.

Ara bé, 'Construccions identitàries' vol posar de manifest, sobretot, la riquesa d'identitats. "Hi ha moltes maneres de transitar i d'estar en aquest món", reflexiona Llop. "Aquí podeu veure la diversitat de les persones trans".


DECLARACIONS

Mar C. Llop

Aquí podeu veure la diversitat de les persones trans. Hi ha moltes maneres de transitar i d'estar en aquest món, fora del binarisme o dins, sent trans. Cal ajudar que la societat s'afluixi una mica.

Your browser doesn’t support HTML5 audio