Vendrell: 'Poder reobrir les terrasses és una mica d'oxigen, però no és la solució'

El president del Gremi de Restauradors de Sant Cugat es mostra "relativament content" que puguin tornar a treballar a partir del 23 de novembre

Xavier Vendrell, president del Gremi de Restauradors de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 12/nov/20 per Albert Solé

L'anunci de la Generalitat que el dia 23 de novembre començaran a retirar-se les restriccions per la pandèmia no ha agafat als restauradors de Sant Cugat per sorpresa. Els Gremis, com el de Sant Cugat, ja sabien que, després d'un últim esforç de 10 dies més, a partir del 23 de novembre podran reobrir les terrasses. Per a Xavier Vendrell, president del gremi local, aquesta no és la solució, però coma mínim 'ens dona una mica d'oxigen'.

"Estem contents relativament, és el principi del final, però molta gent podrà tirar endavant i altra que no", adverteix Vendrell a Cugat Mèdia, que afegeix: "Ja veurem si després de Nadal ens faran tancar un altre cop, i això seria una hecatombe per a nosaltres".

El president del Gremi sap que hi ha molta gent que està fent un esforç molt gran per no abaixar la persiana definitivament, "però n'hi ha molts que ja han llençat la tovallola". "La situació es començarà a reactivar a l'abril maig, i no tothom ho podrà aguantar", lamenta.

"Aquestes mesures et donen oxigen, però no és a salvació, és com qui han seguit oberts fent 'delivery' i 'take away'. No és la mesura més adequada per ajudar-nos, el que necessitem són ajudes directes. Els crèdits ICO ja no serveixen, no ens podem endeutar més".


DECLARACIONS

Xavier Vendrell

"No és la mesura més adequada per ajudar-nos, el que necessitem són ajudes directes. Els crèdits ICO ja no serveixen, no ens podem endeutar més"

Your browser doesn’t support HTML5 audio