Mor Roger Ricart, expresident dels Diables de Sant Cugat

Més de 20 anys dedicat al teixit cultural, va formar part de cinc entitats de la ciutat i va recuperar el projecte Cims Contra el Càncer

Roger Ricart, en una imatge d'un viatge a Suïssa amb la família / Foto: cedida

Cultura

Publicat el 7/maig per Cristina Mur

L'expresident de Diables de Sant Cugat Roger Ricart ha mort aquest dimarts, 7 de maig, a causa d'un càncer, a l'edat de 41 anys. Ha marxat rebent l'escalf de desenes de familiars i amics després de tota una vida dedicada a la promoció del patrimoni cultural de la ciutat. Ricart va ser un dels fundadors de la nova Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional, va formar part de la comissió de la Festa de Tardor, la comissió de Carnaval, la colla castellera de la ciutat, els Gausacs, i va contribuir a l'organització de desenes de festes populars. En els darrers anys, va recuperar l'associació Cims Contra el Càncer, un projecte vinculat a la Fundació Club Muntanyenc, que vol donar a conèixer la importància de l'exercici físic en pacients oncològics.


Roger Ricart Ivern va néixer el 27 d'agost de 1982 a Chicago, Illinois, però amb 2 anys es va mudar al Vallès amb la família. Llicenciat en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la seva passió per la natura i el fons marí el va dur a impulsar el grup de submarinisme 'Pescadors de Bombolles'.

Optimista, conciliador, afable i amb el cap ple d'idees. Ricart va ser un dels fundadors de la nova Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional, i un dels artífexs d'algunes de les gresques populars de la ciutat, com l'Encabronada. Un home compromès, dedicat amb passió al món cultural i associatiu de Sant Cugat.

Alguns el recorden per les seves actuacions de flauta travessera amb Mistahaid, grup de música ska reggae de Sant Cugat. Va ser membre del Cau Berenguer i mestre de secundària a l'Institut Cultural del CIC de Barcelona, molt estimat per alumnes i professors.

En els seus darrers anys de vida, va recuperar Cims Contra el Càncer, un projecte vinculat a la Fundació Club Muntanyenc que vol donar a conèixer la importància de l'exercici físic en pacients oncològics i facilitar-ne l'accés a les persones en tractament o post-tractament contra el càncer.

De posat serè, rebia tothom amb un somriure. Una persona sempre disposada a ajudar. Un pare entregat pel Jan, i un marit tendre per a la Laia. Roger Ricart marxa deixant un llegat de valor incalculable pel seu entorn més proper, però també per la ciutat.

La vetlla serà aquest dimecres, 8 de maig, de 8h a 14h al tanatori de Collserola i a la tarda, a les 17h, es farà una cerimònia al Monestir de Sant Cugat.

RECUPERA L'ENTREVISTA A ROGER RICART QUE LI VA FER EL PROGRAMA 'CONVERSES CONSENTIDES' DE CUGAT MÈDIA FA UN ANY