'Ha estat una reobertura més tranquil·la, després del primer confinament va haver-hi una explosió'

Bars i restaurants han pogut engegar de nou els fogons aquest dilluns per poder atendre clients, tot i que amb restriccions d'aforament

Societat

Publicat el 24/nov/20 per Martí González

Reobertura tímida dels bars i restaurants de Sant Cugat després de més d'un mes sense poder acollir clientela. Molts establiments han decidit obrir aquest mateix dilluns per intentar començar a remuntar la facturació de l'últim mes, en què només es podia oferir menjar per emportar i a domicili. La majoria s'han mostrat satisfets de poder-ho fer, però s'agafen amb cautela aquesta reobertura per la incertesa del què vindrà i per 'fer les coses bé' i que no hi hagi una tercera onada.

Així s'han expressat, en declaracions a Cugat Mèdia, la propietària de 'L'Antic' i responsable també del projecte 'Mitja Lliura', Alèxia Ribera, i un dels responsables del restaurant 'ChiBarri', Alberto Chimeno. Tots dos es van haver d'adaptar, durant el tancament d'aquests últims 40 dies, i fer menjar per emportar i també a domicili. Tot i que veuen amb bons ulls la reobertura, malgrat les restriccions d'aforament, són prudents de cara a les properes setmanes. A més, agraeixen el suport de la clientela en un moment dur per als negocis.

Malgrat les baixes temperatures, la gent tenia ganes d'aprofitar el sol del migdia i dinar o prendre alguna cosa, principalment a les terrasses. A més de gaudir del menjar i del servei, la ciutadania de Sant Cugat ja pot tornar, almenys de moment, a un dels espais socialitzadors per excel·lència.






DECLARACIONS

Alberto Chimeno

Per nosaltres, poder obrir de nou terrasses i a l'interior ja és tot un èxit. El telèfon ha sonat molt aquest matí, estem totalment plens, o sigui que encantats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Alèxia Ribera

Potser ha sigut una reobertura que la primera. El primer va ser explosiu. En canvi ara hi ha gent que segueix amb el 'take away', i altres que venen aquí.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Clients

El tancament se'ns ha fet una mica llarg, per això avui amb la reobertura hem volgut venir a dinar. / Ho estàvem trobant a faltar, estàvem esperant aquest dia. / Ho trobàvem molt a faltar. Els bars són l'esdeveniment social del dia, i pràcticament et dona vida venir a esmorzar o fer un vermut.

Your browser doesn’t support HTML5 audio