La segona dosi de la vacuna contra la Covid-19, a punt d'arribar a Sant Cugat

Les residències Santa Rosa i Vila Valldoreix rebran la segona dosi de la vacuna aquest dissabte

Les primeres persones vacunades de Sant Cugat / Foto: Salut

Societat

Publicat el 21/gen/21 per Sergio Morales

Els usuaris i sanitaris de les residències de Sant Cugat estan a punt de rebre la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19, segons informa el departament de Salut. Aquest dissabte tindrà lloc aquesta segona vaccinació a les residències Santa Rosa i Vila Valldoreix, que van ser les primeres de la ciutat a rebre-la. L'objectiu de completar la vacunació de totes les residències de Sant Cugat és, per tant, a tocar.

Com se subministren les vacunes?
Es tracta de la vacuna de Pfizer-BioNTech. En aquesta primera fase de la campanya de vacunació, s'administra a usuaris de residències i professionals sanitaris. Segons les previsions, a partir del març s'entrarà en la segona etapa del pla de vacunació, que començarà per protegir les persones més grans de 80 anys.

A la regió Metropolitana Nord, de la qual forma part Sant Cugat, hi ha cinc equips de vacunació, cadascun dels quals formats per subequips de dues infermeres. Cadascun dels receptors de la vacuna ha de posar-se dues dosis, la segona tres setmanes després de la primera.