Geli veu Sant Cugat com un espai preferent per potenciar la relació entre farmacèutiques i universitat

La consellera ha visitat les instal·lacions de la multincional farmacèutica Boehringer Ingelheim

Societat

Publicat el 27/gen/05 per Ester Castanyer

La consellera de Salut, Marina Geli, ha assegurat que Sant Cugat és un espai preferent per generar nous punts d'encontre i de treball conjunt entre les empreses farmacèutiques i l'àmbit universitari. Durant una visita a la multinacional Boehringer Ingelheim, la consellera ha remarcat la importància de crear aquests espais de trobada, en el marc del projecte de la Bioregió, i de garantir la compatibilitat entre l'ús racional dels medicaments i la necessitats que empreses d'aquest sector que potenciïn la investigació apostin per venir a Catalunya.

El govern català aposta per potenciar la recerca en els àmbits de la biomedicina i la biotecnologia per la salut, a partir del treball conjunt entre diferents agents públics i privats com poden ser universitats, hospitals o empreses privades. Així s'ha concretat en el projecte de la Bioregió, signat fa un parell de mesos, i que té l'objectiu de crear nous productes i serveis per a la salut.

En aquest context, la gran concentració d'empreses del sector farmacèutic que hi ha a Sant Cugat, la més alta de Catalunya, converteixen el nostre municipi en un espai preferent dins aquesta iniciativa de la Generalitat. Així ho ha explicat la consellera de Salut, Marina Geli, durant una visita a la multinacional farmacèutica Boehringer Inhelgeim.

Marina Geli

Segurament Sant Cugat és el lloc de concentració més important d'indústria farmacèutica a catalunya, i per la proximitat amb la UAB, aquest és un espai preferent i facilitarà encara més tendir cap a més espais de trobada

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La consellera ha assegurat que cal treballar conjuntament des dels diferents àmbits i compatibilitzar la sostenibilitat del sistema sanitari català amb la implantació a Catalunya d'empreses del sector. A més, Marina Geli ha remarcat també el fet que, poc a poc, aquest sector es va obrint pas dins el mercat asiàtic, i sobretot xinès, i que per això és necessari tenir una indústria farmacèutica potent.

De la seva banda, el conseller delegat de Boehringer Ingelheim, Manuel Garcia Garrido, ha manifestat l'aposta de l'empresa per incrementar la capacitat de la planta santcugatenca i poder fer front així a la demanda creixent. I és que la multinacional alemanya produeix des de Sant Cugat injectables per a més de 60 països de tot el món.

Manuel Garcia Garrido

En aquest moment treballem per augmentar la capacitat i tenir noves inversions per fer front a la demanda creixent que estem tenint cada any.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Recordem que Boehringer Ingelheim porta més de 50 anys instal·lada a l'Estat Espanyol i que la planta de Sant Cugat és un dels seus principals centres de producció, principalment en l'àmbit dels medicaments injectables.