Els treballadors de Salvesen desconvoquen la vaga després que s'hagi acordat crear una taula de negociació amb l'empresa

Els empleats reclamen una millora en les condicions laborals

L'empresa Salvesen té centres de treball a Sant Cugat, Madrid, València i Sevilla / Foto: Google Maps

Societat

Publicat el 1/feb/21 per Sara Bella

Els treballadors de l'empresa santcugatenca Salvesen Logística, que s'encarrega de la logística de Danone, han desconvocat la vaga que prevista per a aquest dimarts, dimecres i dijous. Durant diverses reunions que s'han mantingut amb l'empresa aquest dilluns des dels diferents centres de treball, s'ha arribat a l'acord d'iniciar una taula de negociació, el dia 15 de febrer, per millorar les condicions laborals i salarials dels empleats.

El president del comitè d'empresa, Juan Molero, s'ha mostrat molt satisfet respecte a l'acord al qual s'ha arribat en aquesta jornada de mediació amb l'empresa. "Ara l'important és que això no s'allargui excessivament perquè els treballadors volem tancar-ho com més aviat millor, però ho valorem positivament; és un pas important", ha dit en declaracions a Cugat Mèdia.

A més, Molero considera que és fonamental que la taula compti amb representants de tots els centres de treball, que es localitzen a Madrid, València, Sevilla i Sant Cugat. "Una taula negociadora d'àmbit estatal era el nostre desig, ja que estem afectats tots els centres i és la manera en què podem aconseguir més coses positives per als treballadors".

L'empresa i els treballadors van iniciar fa setmanes un procés de negociació per millorar diferents aspectes que afecten la plantilla, com les condicions laborals, els salaris o les categories professionals, entre d'altres. En vista de la impossibilitat d'arribar a un acord satisfactori per a les dues parts, els empleats havien decidit mobilitzar-se. Abans de procedir a l'execució de la vaga, els treballadors van convocar un dia de mediació, en el qual s'ha aconseguit arribar a aquest primer acord amb l'empresa.


DECLARACIONS

Juan Molero

València tenia la reunió prèvia, a dos quarts de dotze, en la qual ha arribat a un acord de desconvocar la vaga i muntar una taula negociadora a nivell estatal, que era el nostre desig. És on creiem que s'ha de tractar aquest tema, ja que ens afecta a tots els centres d'àmbit nacional.

Your browser doesn’t support HTML5 audio