Els que marxen i els que arriben

Dues experiències personals que il·lustren el moviment poblacional de Sant Cugat

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Societat

Publicat el 22/feb/21 per Anna González / Sara Bella

Sant Cugat creix en població i en l'última dècada ho ha fet considerablement. El municipi té ara un 14% més de població que fa 10 anys. Tot i que el ritme ja no és el mateix que en la dècada dels 2000, amb un augment de població del 50%; són molts els canvis que ha experimentat el municipi. Molts residents han optat per marxar i altres arriben a la ciutat. Quines són les raons que motiven aquest canvi de residència? La Júlia Comas, que fa prop de quatre anys que viu a Sant Cugat, i la Myriam Torres, que va marxar ara fa sis anys, ho expliquen.

Myriam Torres
Tot i que són més els que arriben a Sant Cugat, també hi ha veïns que han marxat. Un dels principals motius és l'habitatge i aquesta és la raó que ha portat la Myriam Torres fora de Sant Cugat. Hi va viure del 1985 al 2015, l'any que va haver de fer caixes i traslladar-se amb tota la família a Rubí. "Ens vam mudar pel preu del lloguer, a Sant Cugat és una situació insostenible". Torres troba a faltar la qualitat de vida que tenien a Sant Cugat com a família, ja que a Rubí no hi ha ni tants parcs, ni tantes zones verdes ni tanta facilitat per moure's amb bicicleta.

Júlia Comas
Fa prop de quatre anys que la Júlia Comas viu a Sant Cugat. Els espais verds i la bona connexió amb Barcelona, on ha viscut tota la vida, la van portar fins al municipi després d'una estada a Londres. "Per nosaltres és una passada poder sortir a passejar o a córrer, i ara que ja tenim un nen, estem molt contents amb l'ambient familiar", subratlla la Júlia, que, tot i reconèixer que el preu de l'habitatge és car, la relació "qualitat-preu" en referència amb Barcelona o Londres és raonable.

Ella i la seva parella ja coneixien Sant Cugat, per vincles familiars, i ara tenen clar que no tornaran a Barcelona perquè "la idea és quedar-se".


DECLARACIONS

Júlia Comas

Sant Cugat estava ben comunicat. Vivim davant el Parc Central i per nosaltres és una passada poder sortir a passejar o córrer, i ara que també tenim un nen, es crea molt ambient familiar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio