El primer Sant Medir sense Aplec des de la Guerra Civil

La pandèmia ha obligat a celebrar Sant Medir "de mínims", tot i que desenes de santcugatencs s'han apropat a l'ermita durant el matí

Societat

Publicat el 3/mar/21 per Martí González

La celebració de Sant Medir d'aquest 2021 serà recordada durant anys. La pandèmia ha obligat a suspendre el tradicional Aplec al voltant de l'Ermita, un fet que no passava des de la Guerra Civil espanyola, als anys 30. Malgrat això, molts santcugatencs i santcugatenques s'hi han apropat per viure, sense aglomeracions i d'una manera atípica, aquest Sant Medir.

Sense entitats de cultura popular i sense missa a l'ermita, molta gent ha aprofitat el dia festiu per gaudir de la natura i el Camp del Miracle ha acollit desenes de persones, algunes de les quals han pogut entrar a l'ermita, en grups de sis, i d'altres han optat per fer un pícnic. El membre de la Penya Regalèssia Joan Manel Moncau, ha assegurat a Cugat Mèdia que ha estat un Sant Medir "simpàtic" malgrat les circumstàncies.

Una jornada molt diferent a la d'anys anteriors, quan s'aplegaven les entitats de cultura popular de Sant Cugat amb els veïns de la Vila de Gràcia per celebrar el copatró de la ciutat.


DECLARACIONS

Joan Manel Moncau

A quarts d'onze no s'hi cabia, tothom volia entrar en el moment d'obrir i hem hagut de fer una cua, amb distàncies, al voltant de tota l'ermita. Deixem entrar en grups de cinc o sis persones. Està sent una diada, malgrat tot, simpàtica.

Your browser doesn’t support HTML5 audio