Una flexibilització 'insuficient' per al 'dany irreparable' que ha patit la restauració aquest any

Restauradors de Sant Cugat demanen obrir a les nits i critiquen la manca d'ajudes al sector

Societat

Publicat el 4/mar/21 per Martí González

La restauració de Sant Cugat veu 'insuficient' la flexibilització de les mesures anti-Covid anunciada aquest dijous pel Procicat. Responsables d'establiments amb qui ha pogut parlar Cugat Mèdia critiquen la manca d'ajudes al sector i, tot i que asseguren que miraran d'aprofitar l'ampliació de l'horari, demanen obrir a les nits per apaivagar la caiguda de la facturació de l'últim any.


MIRA-HO A CUGAT TV

L'encarregada del bar-restaurant El Molí, Yuan Pan, ha explicat a Cugat Mèdia que, tot i que s'agraeix l'ampliació, gran part de la facturació la feien a les tardes i a les nits amb copes. El propietari del restaurant Matilda, Àlex Ros, ha anat més enllà i ha assegurat que no hi veuen "cap benefici" amb la flexibilització i que "tot el dany de l'últim any no el recuperem ni en 15 anys". "Sembla que el virus té horaris i no hi és al matí, però sí a la nit", ha ironitzat Ros.

Fins ara, els bars i els restaurants podien obrir en dues franges, la d'esmorzar, de 7.30 h a 10.30 h, i la de dinar, de 13 h a 16.30 h. Ara s'ha decidit eliminar el descans que hi ha pel mig i ampliar mitja hora més, fins a les 17 h. A més, també es manté la possibilitat d'oferir servei a domicili i per emportar a les nits, una opció a la qual s'han adaptat molts establiments, però que no els ha permès revertir les pèrdues que ha causat al sector la Covid-19.




DECLARACIONS

Yuan Pan

Això de les cinc de la tarda és una millora, però a nosaltres sempre ens ha anat millor treballar a la nit, i més ara que arriba la primavera. Afecta bastant, perquè és un bar i a les nits amb les copes és quan fem gran part de la facturació.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Àlex Ros

No hi veiem cap benefici. Primer que tot el mal que tenim fet és irreparable i segon que necessitem obrir a les nits, no entenem que el virus estigui a la nit, però al matí no. Els danys d'aquest últim any no els recuperem ni en 15 anys.

Your browser doesn’t support HTML5 audio