El desallotjament de Lestonnac s'ajorna per 'vacances'

La casa, propietat de la immobiliària Via Célere, està okupada per 18 persones

Els okupes de Lestonnac s'havien preparat per un possible desallotjament / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 30/mar/21 per Sara Bella

El desallotjament de la casa Lestonnac, al passeig de Valldoreix, número 48, s'ha ajornat fins després de Setmana Santa, 'perquè la jutgessa està de vacances'. Els okupes de l'habitatge, que estaven preparats per evitar el seu desallotjament, aquest dimarts, a les onze del matí, s'han assabentat de l'ajornament mitjançant una trucada telefònica al jutjat de Rubí. A Lestonnac hi viuen actualment 18 persones de forma permanent.

La casa, que està situada entre el Golf de Sant Cugat i l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), al passeig de Valldoreix, s'havia de convertir en habitatge públic l'any 2013, però el projecte, finalment, es va desestimar. L'any 2018 es va intentar recuperar el projecte, amb l'aprovació de la modificació puntual del Pla General Metropolità en l'entorn de la casa, que permetria la construcció de 35 habitatges, dels quals el 30% hauria de ser per a habitatge protegit. De moment, la iniciativa està parada i la casa actualment és propietat de la immobiliària Via Célere.


DECLARACIONS

Beth de Lestonnac

Hi ha gent de totes les edats. Sempre ha sigut un lloc de pas, un lloc on sempre s'ha acollit a tothom que ho ha necessitat. Mai no hi hagut un nucli polític, per dir-ho així, però anem fent la nostra feina.

Your browser doesn’t support HTML5 audio