Neix una iniciativa a Sant Cugat per defensar la bicicleta com a mitjà de transport

Massa Crítica organitzarà una trobada ciclista cada tercer divendres de mes a les set de la tarda

Massa Crítica organitza una pedalada cada tercer divendres de mes / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 13/abr/21 per Clara Bardají

Una nova iniciativa per fomentar la mobilitat sostenible ha nascut a Sant Cugat. Massa Crítica reivindica l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport i reclama 'una infraestructura ciclista segura' al municipi. Demanen, també, la 'conscienciació' de les persones que van en vehicles motoritzats que la bicicleta és 'un vehicle més que han de respectar' i aturar 'l'assetjament' que pateixen. La iniciativa agafarà forma amb trobades periòdiques de ciclistes que tindran lloc cada tercer divendres de mes, a les set de la tarda a la plaça de Lluís Millet. La primera serà aquest divendres, 16 d'abril.

En referència a l'Anella Verda de Mobilitat, un dels promotors de Massa Crítica Sant Cugat, Ferran Rodríguez, ha assegurat que "no està del tot malament", però "té mancances i és deficitària en molts sentits". Rodríguez també posa èmfasi en el fet que a Sant Cugat "no hi ha xarxa ciclable", sinó "trossos de carrils bici". Un dels propòsits de la iniciativa és posar en valor la importància que la ciutat compti amb una infraestructura ciclista per fomentar la mobilitat sostenible.


DECLARACIONS

Ferran Rodríguez

Reclamar que hi hagi una infraestructura ciclista segura al municipi i conscienciar persones que van en vehicles motoritzats que la bicicleta és un vehicle més i que han de respectar i que no patim assetjament. Els que van en moto i cotxe apreten constantment el ciclista.

Your browser doesn’t support HTML5 audio