Les festes de final de curs a les escoles i instituts sí que es podran fer

Salut ha enviat una instrucció als centres, però els recorda que han de ser amb mesures de seguretat

Imatge d'arxiu / Foto: Localpres

Societat

Publicat el 4/jun/21 per Anna González

Els centres educatius, finalment, podran fer festes de final de curs. Segons ha avançat TV3, el departament de Salut ha enviat una instrucció a les escoles i instituts on comunica que estan permeses aquestes activitats, en una rectificació del criteri enviat per Ensenyament fa uns dies en què recordava que el pla d'actuació no contempava la celebració de festes als centres. Això sí, les festes hauran de seguir les mesures de seguretat establertes. Tant la directora del Turó de Can Mates, Dolors Torres, com la vocal de l'AFA de La Floresta, Lídia Mengual, han coincidit en què el canvi de directrius és 'molt precipitat'. Finalment, la presidenta de l'AMPA de l'Escola Avenç, Ana Otero, ha confirmat a Cugat Mèdia que des de l'escola, 'tot i les noves mesures, la festa seguirà fent-se sense les famílies', ja que només amb els més de mil alumnes que té el centre, ja es supera l'aforament permès.

Mengual ha lamentat que amb tan poc temps no podran fer una festa "com les habituals", però d'altra banda assegura que la notícia també els hi ha fet il·lusió, "per poder-nos tornar a trobar totes les famílies". Sobre la logística en si, ha explicat que encara han de passar una proposta al centre, però que una opció podria ser dividir-se els espais entre els diferents cicles, per complir les recomanacions del Departament.

Torres, per part seva, ha lamentat que tota la feina que havien fet des del Turó per garantir que l'alumnat acabés el curs amb un bon record, s'haurà de repensar per adaptar-se a les noves condicions. "La majoria de les escoles ja havíem previst com faríem els comiats, seguint les instruccions que teníem. Ara l'escenari ha canviat precipitadament i ens deixen en un terreny molt incert. Continuem amb la mateixa tònica imprevisible de tot el curs", s'ha queixat.

Les recomanacions del Departament d'Educació
Salut recomana que siguin a l'aire lliure i que hi hagi 2,5 metres quadrats per persona, amb un màxim de 500, amb l'alumnat inclòs.

Si es fa a l'interior, caldrà que siguin espais ben ventilats. Es recomana que només siguin celebracions amb el grup bombolla, però si és molt ventilat podran coincidir els grups bombolla del mateix curs. Si hi ha famílies, l'aforament màxim serà de 250 persones.

La mascareta és obligatòria a partir dels 6 anys, però els alumnes se la podran treure per fer-se la foto de grup, que haurà de ser a l'exterior.

No estan permesos els àpats, només un pica-pica a l'exterior amb estris individuals i una distància de seguretat d'1,5 metres. Es desaconsella que hi hagi ball.






DECLARACIONS

Lídia Mengual

Ha sigut molta alegria però també hem pensat "quina currada!". No podem plantejar una festa com les habituals. Serà una cosa més petita.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Dolors Torres

A 15 dies vista d'acabar el curs, ens deixen en una posició de molta incertesa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio