L'Ajuntament engega una campanya de prevenció d'incendis

Societat

Publicat el 14/jun/02 per Sílvia

L'Ajuntament de Sant Cugat ha presentat la campanya de prevenció contra incendis forestals, sota el lema 'No deixem que passi'. Amb aquesta campanya, el consistori té previst conscienciar els ciutadans, així com realitzar un ampli programa d'actuacions. Una d'elles és el conveni de col.laboració amb el Consorci del Parc de Collserola, que passarà al ple del proper dilluns.

Des del fatídic 10 d'agost de 1994, Sant Cugat del Vallès no ha patit cap incendi. Els focs de Les Planes i La Floresta van alertar l'administració que les operacions davant el risc d'incendi havien de ser més dràstiques. Des de llavors, l'Ajuntament i tots els estaments de seguretat han treballat per garantir la seguretat de tota la massa de bosc del municipi.

Demà dissabte, comença el període d'alt risc d'incendi forestal. Serà moment de donar el tret de sortida a la campanya de prevenció "No deixem que passi", que es perllongarà fins el 15 de setembre. El regidor de Medi Ambient, Mobilitat i Segurtat Ciutadana, Jordi Farrés, ha recordat que aquesta feina és un compromís de tots:

Jordi Farrés

La lluita contra el foc és cosa de tots.


El Parc de Bombers de Sant Cugat i col.lectius com l'Agrupació de Defensa Forestal han realitzat nombroses tasques de prevenció en els últims anys. Aquests grups han operat en franges de protecció, arranjament de camins, punts d'aigua i eliminació d'abocadors incontrolats, entre d'altres. Els cursos de formació també són una part important en el programa d'actuacions. Ho explica el cap del Parc de Bombers, Jordi Pallejà:

Jordi Pallejà

Un voluntari no serveix de res si no està format


Per la seva banda, l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha recordat que han estat moltes les actuacions realitzades per l'Ajuntament a l'hora de protegir el municipi davant un possible risc d'incendi. No obstant, l'alcalde considera que les mobilitzacions mai són suficients i que la ciutadania ha de lluitar unida per conservar i millorar el nostre entorn natural.

Entre les operacions previstes per l'Ajuntament està un conveni de col.laboració amb el Consorsi de Parc de Collserola, que serà aprovat el ple de dilluns. Altres objectius són el manteniment de les franges de protecció amb ramats d'ovelles i l'arranjament de la segona fase del camí de Sant Medir.