Salut activa un pla per prevenir els efectes de les onades de calor

Les altes temperatures previstes a partir d'avui posen en alerta Salut, el SEM, el Procicat i la Creu Roja

Evitar l'exposició al sol és un dels consells per evitar els efectes de l'onada de calor / Foto: ACN

Societat

Publicat el 11/ago/21 per Sara Bella

A causa de les altes temperatures previstes a partir d'aquest dimecres a Catalunya, el Departament de Salut ha activat el Pla d'actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS) en fase 2. Així doncs, es posen en marxa els plans d'actuació als centres sanitaris, centres d'internament i residències geriàtriques, amb intervencions específiques en l'àmbit de l'atenció primària de salut i dels serveis socials adreçats a persones vulnerables. Aquest nivell d'alerta també comporta un increment en la divulgació de recomanacions i l'activació dels recursos d'emergència (Procicat, SEM i Creu Roja).

Segons ha explicat el Departament de Salut en una nota de premsa, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) reforça tot el seu equip operatiu i el servei del 061 Salut Respon per donar resposta a la situació de contingència actual. Des d'aquest servei, es reforça el suport a les persones fràgils i amb malalties cròniques per atendre les necessitats que presentin durant aquest període de l'onada de calor.

Consells d'autoprotecció contra la calor

  • Protegiu-vos del sol i la calor: tanqueu les persianes, obriu les finestres a la nit, refresqueu-vos sovint, eviteu el sol directe, utilitzeu roba lleugera.
  • Reduïu l'activitat física a les hores de més calor.
  • Beveu força aigua i vigileu l'alimentació: eviteu menjars molt calents i molt calòrics.
  • Ajudeu els altres, especialment gent gran o malalta que viu sola.