El 95% de les sol·licituds de bonificació de l'IBI per la instal·lació de fotovoltaiques es resoldrà positivament

L'Ajuntament ja ha tramitat les sol·licituds presentades fins al setembre de 2020

Susana Herrada (esquerra) i Alba Gordó (centre), a la sala de plens de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 4/nov/21 per Sergio Morales

Gairebé totes les sol·licituds per bonificar l'Impost de Béns Immobles (IBI) per la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques es resoldran positivament. Des de l'Ajuntament apunten que el 95% de les més de 400 peticions que han rebut al respecte rebran un resultat favorable per als sol·licitants. El tràmit administratiu estava aturat des de 2018; des de llavors, l'Ajuntament ha fet net fins a l'últim trimestre de 2020. Des d'aquest període i fins l'actualitat hi ha sobre la taula, pendents de tramitar, 150 expedients. La diferència quant a criteris d'interpretació de l'ordenança municipal per part de l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona ha estat el principal motiu de l'endarreriment.

En una trobada amb el veïnat afectat aquest dijous, la regidora de Sostenibilitat, Alba Gordó, amb l'equip encarregat d'aquesta gestió i també amb la vocal Susana Herrada en representació de l'EMD de Valldoreix, ha donat compte de la situació i ha demanat disculpes per la demora. "Som els primers interessats que això no passi", ha assegurat, i també ha posat sobre la taula que ja s'ha treballat una solució amb la Diputació de Barcelona.

Des del consistori, s'espera donar resposta a les sol·licituds pendents abans que acabi l'any.

Sant Cugat, lidera el rànquing de municipis amb més instal·lacions d'aquest tipus.


DECLARACIONS

Alba Gordó

Som els primers interessats que això no torni a passar. A part de resoldre tots els casos, ens hem garantit les bases que això no passi mai més perquè volem mantenir la reputació de l'Ajuntament.

Your browser doesn’t support HTML5 audio