Joakim Vivas (president AFA Pureza de María): 'Quan hi ha hagut desinformació amb el brot hem actuat donant més informació'

Des de l'associació de famílies de l'escola estan satisfets amb comunicació que hi ha hagut amb la direcció del Pureza

Joakim Vivas, president de l'AFA de l'escola Pureza de María / Foto: cedida

Societat

Publicat el 11/nov/21 per Albert Solé

Els pares de l'escola Pureza de María estan vivint una situació complicada per culpa del brot de Covid-19 que ja ha contagiat a 69 persones i ha obligat a confinar-se a més de 450 membres de la comunitat educativa, sobretot alumes. El president de l'AFA, Joakim Vivas, explica a Cugat Mèdia com han viscut aquest trasbals i com des de l'associació de famílies han fet la tasca d'enllaç entre els pares i mares i la direcció de l'escola.

Abans de res, la seva família està afectada pel brot de Covid-19? Com es troben?
Jo tinc dos fills, una petita de 3 anys i el gran que en té 6 i el gran el tenim confinat a casa, tot i que ha donat negatiu. De moment està seguint les classes on line de l'escola, tres al dia, i anem seguint el pla establert.

Com a AFA, com esteu vivint el brot i com a sigut la comunicació amb la direcció de l'escola?
El que ha passat ara no és nou, i l'any passat ja vam interactuar amb la direcció de la mateixa manera. La direcció de l'escola cap a les famílies sempre tenim una comunicació molt directa i mirem d'estar en corresponsabilitat. Des del primer moment que van sorgir els primers casos ja vam començar a treballar plegats seguint el protocol de Salut i nosaltres tenim la millor comunicació amb les famílies. Informant les classes que toqués a través dels delegats de cada classe, que ens ajuden a portar millor la comunicació amb les famílies perquè som una escola molt gran. Mirem de tenir una estructura organitzada per difondre els missatges de tranquil·litat i informació, ja que els protocols no sempre són fàcils d'entendre.

En una escola tan gran, amb uns 1.100 alumnes, molts pares i diferents grups de Whatsapp, ja sabem que en casos així corren fake news i rumors amb molta facilitat. Això ho heu pogut treballar bé?
Des de l'AFA hem gestionat la informació el millor possible amb els pares o mares delegats de cada classe, i quan hi havia alguna desinformació, hem actuat per donar més informació i clarificant el que calgués a les famílies perquè al final cada família té la seva realitat i no a totes els va bé fer el confinament. Hi ha un protocol bastant exhaustiu el que es posa en marxa quan hi ha un confinament: inici de classes on line, recollida de llibres al centre, la gestió dels germans... I a partir d'aquí, l'AFA, en corresponsabilitat ho hem gestionat el millor que hem sabut, que és més fàcil quan només es confina una classe que quan n'hi ha tantes com ara.

Ja sabeu quin ha sigut l'origen de brot?
Jo no puc dir l'origen ni tampoc l'escola perquè qui ho ha de saber són els experts del departament de Salut. Jo sí que us puc dir que és bastant improbable que sigui un únic origen. Venim de setmana que tots hem abaixat la guàrdia, tot i que a l'escola no, però no crec que sigui un únic focus. La informació que tenim de l'escola, tot ens enfoca cap aquí, tot i que no soc la persona correcta per respondre això.

Com a AFA, o com a pare, sou partidaris de la vacunació entre els menors de 5 a 11 anys?
Com a AFA no puc parlar perquè hi haurà famílies que hi estaran a favor o en contra. Com a pare, la meva dona i jo estem vacunats i van ser dels primers a posar-nos a la cua per demanar hora de la nostra franja d'edat, per tant, és molt probable que quan puguin vacunar-se els fills, els portem. És un tema de llibertat de les famílies, però només cal veure les dades de l'afectació de casos d'infants no vacunats respecte als adolescents que sí que ho estan. Seguirem les directrius del departament per tenir una escola segura.


DECLARACIONS

Joakim Vivas

Des de l'AFA hem gestionat la informació el millor possible amb els pares o mares delegats de cada classe, i quan hi havia alguna desinformació, hem actuat per donar més informació i clarificant el que calgués a les famílies perquè al final cada família té la seva realitat

Your browser doesn’t support HTML5 audio