Cugat Mèdia treu la ràdio al carrer per La Marató de TV3

Víctor Palacios ha presentat un programa en directe des de la plaça de l'Om tractant diferents aspectes de les malalties de salut mental

Societat

Publicat el 19/des/21 per Maria Bragós

Un programa de ràdio de dues hores en directe des de la plaça de l'Om és la contribució que ha fet Cugat Mèdia amb la Marató de TV3, que enguany posa el focus en la salut mental. Una taula rodona amb les entitats que treballen en aquest àmbit com Assadegam, Taller Jeroni de Moragas, Dapsi i Ateneu han protagonitzat bona part del programa. L'espai, presentat per Víctor Palacios, ha ajudat a entendre aquestes malalties.

El programa s'ha encetat amb una entrevista a l'alcaldessa, Mireia Ingla, i la regidora de Ciutadania i Salut, Gemma Aristoy. L'alcaldessa ha volgut posar en relleu la tasca pedagògica que fa La Marató de TV3: "aquesta Marató, més enllà de recollir una quantitat de diners - que espero que sigui molt alta com és sempre, perquè són quantitats de diners que es fan servir per investigar i avançar en aquest cas en la salut mental -, crec que és encara més important posar damunt la taula l'existència d'aquestes malalties per tal que aquestes persones que s'ho passen tan malament perquè tenen una malaltia es puguin sentir escoltades".

Durant la part central s'ha organitzat una taula rodona amb les entitats. Entre totes han compartit idees i s'ha debatut sobre la necessitat de desestigmatitzar els problemes de salut mental. A més, s'ha explicat l'ajuda que el lleure, els grups d'ajuda, la inserció laboral i la socialització poden suposar per les persones que en tenen. El programa s'ha tancat amb una entrevista a l'actriu Maria Vancells. La santcugatenca és la protagonista de l'obra 'Abans que arribi l'alemany', sobre una dona que viu els inicis de la malaltia de l'Alzheimer. Entremig, s'han anat escoltant cançons del disc de La Marató.

El programa s'ha fet amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat i de les entitats Assadegam, Taller Jeroni de Moragas, Dapsi i Ateneu, que formen la Taula de Salut Mental de Sant Cugat.




DECLARACIONS

Mireia Ingla

Aquesta Marató, més enllà de recollir una quantitat de diners - que espero que sigui molt alta com és sempre, perquè són quantitats de diners que es fan servir per investigar i avançar en aquest cas en la salut mental -, crec que és encara més important posar damunt la taula l'existència d'aquestes malalties per tal que aquestes persones que s'ho passen tan malament perquè tenen una malaltia es puguin sentir escoltades.

Your browser doesn’t support HTML5 audio