Nou mapa dels 400 km per caminar pel Parc Natural de la Serra de Collserola

La nova publicació, editada per l'AMB i la Diputació, convida a descobrir el patrimoni natural, cultural i històric del parc

Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 16/gen/22 per Joan Tomàs

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Diputació de Barcelona han publicat un nou mapa guia del Parc Natural de la Serra de Collserola. En aquesta publicació es pot trobar una extensa xarxa de pistes, camins i corriols d'uns 400 quilòmetres, que permeten descobrir el patrimoni natural, cultural i històric d'aquest espai natural protegit. El mapa, que es complementa amb el recull d'equipaments i serveis disponibles per a la visita, promou l'accés al parc des dels nou municipis del seu voltant i hi prioritza l'accés amb transport públic. Igualment, amb una il·lustració infogràfica a la part interior es destaquen els beneficis ambientals del parc i un recull de normatives i bones pràctiques durant la visita.

El nou mapa cartografia la xarxa dinàmica d'ús públic que preveu el nou Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat), aprovat a principis del 2021.

El mapa està disponible en paper als centres del Parc i es pot consultar en línia a través de la pàgina web, on també es pot trobar informació sobre la Serra.



El Parc també ha publicat el següent vídeo: