Marc Nomen: 'Jo estava on va néixer la pandèmia'

Dos anys després, Cugat Mèdia torna a parlar amb aquest santcugatenc que va sortir de Wuhan abans del tancament xinès per la Covid-19

Societat

Publicat el 16/mar/22 per Anna González

'Un santcugatenc, afectat pel confinament de Wuhan pel coronavirus'. Aquest era el titular de la primera notícia que Cugat Mèdia va fer sobre el coronavirus i sobre una pandèmia que s'ha allargat fins a l'actualitat. Era el 24 de gener del 2020 i el seu protagonista era Marc Nomen, un santcugatenc, llavors resident a Wuhan, al qual el confinament de la ciutat xinesa el va enganxar a Indonèsia. Dos anys després de l'inici de les restriccions a l'estat espanyol, Cugat Mèdia torna a parlar amb aquest entrenador de futbol per veure com recorda aquell inici d'una pandèmia que semblava local i es va convertir en global.


MIRA-HO A CUGAT TV

Com recorda en Marc, les primeres notícies allà a la Xina parlaven d'un brot de pneumònia. Poc després, el govern xinès ja havia aixecat dos nous hospitals per donar resposta a la situació, que va obligar al confinament de la regió. En Marc, però, havia sortit del país fins a Bali. Ja no podia tornar a Wuhan, tancada, i estava pendent de veure si els podien repatriar a l'Espanya. Una tornada que va arribar vuit dies després i sense cap mena de restricció.

De fet, el Marc va arribar de nou a Sant Cugat. Una ciutat que encara no tenia restriccions, ni mascaretes; però a la qual no van trigar a arribar-ne. La pandèmia que s'havia iniciat a la Xina traspassava fronteres a velocitat.

Tot i els mesos de confinament estricte a Sant Cugat, el Marc va tornar a Wuhan a finals d'any. Era una ciutat diferent, sense gairebé estrangers, però també sense ja restriccions.






DECLARACIONS

Marc Nomen

La pandèmia em va canviar perquè jo hi era on va néixer la pandèmia. Vivia a Wuhan i tornant de casa al Nadal un company va ensenyar una notícia sobre un brot de pneumònia a Wuhan.

Your browser doesn’t support HTML5 audio