Boehringer Ingelheim s'integra al Clúster Salut Mental de Catalunya

L'acord se centra en la salut mental, les neurociències i l'envelliment

Un moment de la signatura de l'acord / Foto: Boehringer Ingelheim

Societat

Publicat el 10/jul/22 per Elisabet Molina

La farmacèutica Boehringer Ingelheim s'ha associat al Clúster Salut Mental de Catalunya (CSMC) amb l'objectiu d'unir esforços per desenvolupar actuacions conjuntes en el camp de la salut mental, les neurociències i l'envelliment. La firma de l'acord ha tingut lloc a les oficines Boehringer Ingelheim de Sant Cugat. El CSMC treballa per generar un ecosistema per dinamitzar els sectors de la salut mental, les neurociències i l'envelliment. Actualment està conformat per una vuitantena de membres, com hospitals, centres d'investigació, universitats, empreses tecnològiques i de serveis, farmacèutiques, ajuntaments, entitats terapèutiques i associacions de pacients.

El president del CSMC, Francesc Arrufat, ha assenyalat que aquesta nova incorporació a l'ecosistema del clúster representa "una gran oportunitat, tant per l'àmplia experiència en la innovació de Boehringer Ingelheim, com per la investigació de la companyia per poder desenvolupar noves solucions de millora de la qualitat de vida de les persones".

D'altra banda, el director mèdic i de I+D de l'àmbit espanyol de Boehringer Ingelheim, Guillem Bruch, ha celebrat la col·laboració: "Aquest acord és un pas molt important per a nosaltres, ja que marca l'inici de la nostra aposta per la salut mental, la qual volem tractar des d'un punt de vista holístic i un abordatge integral del pacient i, així, mostrar el nostre compromís per la societat i la seva qualitat de vida."

La farmacèutica, ara com a membre del CSMC, pretén impulsar i col·laborar en totes les iniciatives que promoguin la millora de la salut mental i li donin suport integral a aquesta, contemplant aspectes biològics, psicològics i socials, així com comprometre's a la divulgació d'aquest àmbit sanitari i l'aposta pel pacient amb trastorn mental. Amb aquesta col·laboració, la companyia establerta a Sant Cugat posiciona la salut mental com a prioritat d'I+D del seu 'pipeline' i és partícip de més de 20 projectes preclínics centrant-se en malalties com l'esquizofrènia, la depressió major, el trastorn límit de la personalitat, el trastorn per estrès posttraumàtic, el deteriorament cognitiu associat a l'esquizofrènia i l'Alzheimer.