L'AMIC celebra el 25è aniversari a Sant Cugat amb una mirada cap al futur

El Teatre-Auditori ha acollit la 25a assemblea anual de l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació i el posterior dinar de celebració

Fotografia de família amb representants de les més de 500 capçaleres associades a l'AMIC / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Societat

Publicat el 8/jul/22 per Martí González

L'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC) ha celebrat aquest divendres el seu 25è aniversari a Sant Cugat, la ciutat on va néixer el 1997. En concret, el Teatre-Auditori ha acollit la 25a assemblea general anual de l'associació i el posterior dinar de celebració, també al vestíbul de l'equipament santcugatenc, on s'han trobat representants de les més de 500 capçaleres associades, entre mitjans digitals i en paper, i s'han plantejat els nous reptes de futur en relació amb la innovació i els nous formats de comunicació. L'assemblea d'aquest divendres ha suposat un rècord d'assistència, amb uns 150 participants, també amb representants de mitjans de la Catalunya Nord, les Balears i el País Valencià.

El president de l'AMIC, Ramon Grau, ha agraït en el seu parlament la feina de les 30 capçaleres fundadores de l'associació, vuit de les quals encara en formen part i que han rebut un obsequi de record. També s'han endut diploma els mitjans que aquest 2022 han fet cinc, 10, 15, 20, 25, 30, 35 i 40 anys. Grau ha destacat a Cugat Mèdia la necessitat d'aquesta associació, que aquest any ha ingressat més de 2,5 milions d'euros, com una ajuda a les nombroses dificultats amb què es troben les capçaleres de proximitat, ja siguin en paper o digitals.

Al dinar també hi han assistit la consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, i l'alcaldessa, Mireia Ingla, que han posat en valor la tasca de cohesió, d'identitat i també de defensa de la llengua catalana que fan els mitjans de proximitat. En concret, Ingla ha destacat, en declaracions a Cugat Mèdia, la feina que fa la premsa local en una ciutat com Sant Cugat que "creix cada dia". A banda de Vilagrà i Ingla, el dinar de celebració ha comptat amb la presència d'altres representants de l'administració, a més dels exalcaldes Lluís Recoder i Mercè Conesa, i la presidenta i la vicepresidenta de la CCMA, Rosa Romà i Àngels Ponsa.

Com a objectius per als propers anys, l'aposta de l'AMIC se centra en els àmbits de la innovació i la recerca, on hi destaca el projecte 'La Masia del nou talent', per atraure joves creadors de contingut audivisual per diversos canals perquè puguin accedir a una beca i treballar als mitjans associats. La cita també ha servit per presentar la campanya publicitària 'Mitjans de proximitat, periodisme d'alta fidelitat', que ja es pot veure i escoltar a TV3, Catalunya Ràdio i RAC 1, així com a les més 500 capçaleres impreses i digitals que conformen l'associació. De la mateixa manera, s'ha fet pública la revista '25 anys d’alta fidelitat. Estem preparats pel futur', la nova web www.amic.media i el nou club de fidelització.




DECLARACIONS

Ramon Grau

És la ciutat que ens va veure néixer l'any 1997. Érem molt pocs, unes 30 capçaleres de premsa grauïta, i ara en som 508. Hem fet un llarg recorregut, un bon camí, i aquest és un sector que necessita de canvis constants, d'evolució, i en què la innovació i la renovació estan en el nostre ADN.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Mireia Ingla

Posar en valor aquesta necessària premsa de caràcter local en ciutats com la nostra, que creix cada dia, amb molta gent de fora que, per preservar la identitat, és necessari tenir uns mitjans locals de referència on es pugui seguir tot el que passa a la ciutat. Felicitar per tota la feina que fan en l'àmbit de la comunicació, posant en primera línia l'ús de la llengua catalana i, en definitiva, la cultura del país.

Your browser doesn’t support HTML5 audio